Review de Messaging Workbench

Leer en castellano
 

L’entorn de treball de missatgeria Messagging Workbench (MWB) és una eina de productivitat polivalent destinada a implementadors d’HL7 v2.x. Aquesta eina vol facilitar el ràpid desenvolupament d’especificacions i informes. MWB també incorpora un servei de validació de missatges en línia i un generador de missatges per utilitzar en proves. MWB permet la documentació dels missatges/perfils HL7 que un equip de desenvolupament en farà ús i provarà aquestes definicions per tenir consistència amb HL7 i els altres estàndards locals.

Els missatges poden ser creats sobre la base dels arxius de llibreria que representen en cada versió de l’estàndard HL7, per l’entrada inversa o a través d’entrada manual. A més es poden desenvolupar biblioteques addicionals per a convencions implementades a nivell local. L’eina també inclou un banc de diagrames MWB per facilitar una major varietat de formes redimensionables i configurables per així crear múltiples diagrames de forma lliure per a cada perfil. Els diagrames també poden ser importats d’altres eines que produeixen sortides BMP o JPG tal com pot ser Visio.

Amb Messaging Workbench es poden generar, imprimir i exportar una àmplia gamma d’informes. L’eina també pot generar missatges de prova per als perfils dissenyats i capturar les transaccions que es poden validar contra perfils dissenyats. També es pot utilitzar per registrar els comentaris sobre els perfils.

Resumint, MWB es una bona eina molt polivalent per definir, generar i validar perfils de missatges HL7, així com la creació de llibreries personalitzades a partir de ja existents, definició de tipus de dades que contindrà el perfil, i també la generació de fitxers XML amb els perfils de missatges creats, entre d’altres funcions. Com a punts negatius cal destacar que la eina només es pot executar des d’un entorn Windows i el seu ús es pot fer una mica difícil i enrevessat degut a la gran quantitat de funcionalitats i opcions que disposa la eina.

 


Llegir en català

 

El entorno de trabajo de mensajería Messagging Workbench (MWB) es una herramienta de productividad polivalente destinada a implementadores de HL7 v2.x. Esta herramienta pretende facilitar el rápido desarrollo de especificaciones e informes. MWB también incorpora un servicio de validación de mensajes en línea y un generador de mensajes para utilizar en pruebas. MWB permite la documentación de los mensajes/perfiles HL7 que un equipo de desarrollo hará uso y probará estas definiciones para tener consistencia con HL7 y los otros estándares locales.

Los mensajes pueden ser creados sobre la base de los archivos de librería que representan en cada versión del estándar HL7, por la entrada inversa o através de entrada manual. Además se pueden desarrollar bibliotecas adicionales para convenciones implementadas a nivel local. La herramienta también incluye un banco de diagramas MWB para facilitar una mayor variedad de formas redimensionables y configurables para así crear múltiples diagramas de forma libre para cada perfil. Los diagramas también pueden ser importados de otras herramientas que producen salidas BMP o JPG tal como puede ser Visio.

Con Messaging Workbench se pueden generar, imprimir y exportar una amplia gama de informes. La herramienta también puede generar mensajes de prueba para los perfiles diseñados y capturar las transacciones que se pueden validar contra perfiles diseñados. También se puede utilizar para registrar los comentarios sobre los perfiles.

Resumiendo, MWB es una buena herramienta muy polivalente para definir, generar y validar perfiles de mensajes HL7, así como la creación de librerías personalizadas a partir de ya existentes, definición de tipo de datos que contendrá el perfil, y también la generación de ficheros XML con los perfiles de mensajes creados, entre otras funciones. Como puntos negativos cabe destacar que la herramienta sólo se puede ejecutar desde un entorno Windows y su uso se puede hacer un poco difícil y lioso debido a la gran cantidad de funcionalidades y opciones que dispone la herramienta.

 


Nestor González Vila

Publicat per Nestor González Vila

Estudiant Grau en Enginyeria Informàtica, treballo al CCI-TCM actualment en la línia d’entorns d’interoperabilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *