En anteriors entrades s’ha comentat la possibilitat de visualitzar la proximitat de la població com també d’obtenir els trajectes existents respecte a una entitat destí. En el nostre cas, s’ha vist aplicat precisament a les Escoles de Bressol Municipals.

Per això, i per la importància que suposa disposar de la informació necessària per tal de determinar si un servei es troba a prop del nostre domicili o bé lluny segons les diverses trajectòries obtingudes al destí desitjat i tenint present, en tot moment, les diverses zones d’influència possibles, s’ha desenvolupat l’aplicatiu de “cerca entitat propera”.

Aquest aplicatiu té la mateixa finalitat que l’utilitzat per cercar els camins a les tres Escoles Bressol més properes, però en canvi, ens permet fer la cerca de qualsevol entitat que es desitgi com també mostrar les dades entre un rang de 1-5 noms d’entitat diferents. Per tant, es pot triar el mode de cerca dels valors d’entre 1 i 5 entitats destí.

Figura 1: Aparença de l’aplicatiu de cerca camins a entitats properes.

Tal i com s’observa, l’aparença de l’aplicatiu és el mateix que l’utilitzat en la cerca de camins a les 3 Escoles més properes, amb la diferència d’haver modificat la grandària de la graella (Datagrid) per tal de poder arribar a visualitzar, en condicions, fins a 5 nom d’entitat diversa.

Per tant, com ja s’ha comentat, aquest nou aplicatiu serveix per indicar els trajectes des de qualsevol adreça de la ciutat a una sèrie d’entitats per ordre de proximitat, i no només limitat a les tres entitats més properes. Igualment el propòsit d’aquest mòdul és verificar les taules de proximitat generades pel mòdul generador de taules de proximitat, sense limitació en el tipus d’entitat ni en el nombre d’entitats properes. Tenint present que la verificació de les taules de proximitat ens és de molta utilitat pensant en la seva publicació via WFS tal com ja s’ha comentat a l’entrada al bloc anomenada: WFS Interacció amb mapes.

Aquesta taula de trajectes de proximitat s’haurà de crear amb anterioritat utilitzant el mòdul “càlcul de distàncies mitjançant el graf” en el qual tal i com s’observa a la Figura 2, es tria el camp d’origen (de quina direcció es parteix) i el camp destí (qualsevol entitat). També és possible triar la unitat de mesura que serà precisament l’observada com a resultat de distància o bé cost de l’aplicatiu. Apareixent els diversos filtres a triar, entre els quals pren importància el número d’entitats que seran amb les quals es farà l’estudi a l’aplicatiu en qüestió i les que es mostraran a la graella i mapa de resultats finals.

Figura 2: Aplicatiu de càlcul de distàncies mitjançant el graf.

Un altre aspecte important és el fet d’emmagatzemar la taula resultant de l’execució del mòdul, doncs s’haurà de triar quin serà el destí de la connexió creant tant la taula de trajectes com de proximitat.

I precisament, un cop es disposi d’aquesta taula, en el següent desplegable dins el mòdul creat s’ha de buscar la connexió on es troba emmagatzemada la BBDD que la conté.

Figura 3: Selecció de la BBDD de trajectes

En el present exemple s’ha creat una taula de trajectòries expressament del Veïnat de Mata tenint com a destí tant Escoles Bressol com Llars d’Infants. I triant 5 entitats destí que es visualitzaran a sobre el mapa com en la graella present a la part inferior de l’aplicatiu.

Figura 4: Incorporació de les dades a fer la recerca dins l’aplicatiu.

Un cop ja s’ha introduït el carrer, el número i la BBDD on es troba la taula de trajectes creada prèviament, s’executa l’aplicatiu: “INICI”.

En la següent imatge s’observa com apareixen les 5 entitats més properes, acompanyades de la distància existent entre el número de carrer (Número de portal) fins les 5 entitats de destí més properes. Aquestes es troben ordenades de més proximitat a menys.

Figura 5: Resultats obtinguts en l’execució.

Tal i com s’observa, apareix la columna del nom de l’entitat com també de la Distància/cost. Aquesta última columna indica la distància existent des del número de policia en la qual ens trobem (Veïnat de Mata, 5) fins a cadascuna de les entitats i que es poden trobar mesurades tant en distància, calculada en metres, com també en cost calculat en temps (segons).

En el present cas, el més pròxim a la situació definida (Núm. Portal 05490005x) és la Llar d’infant Snoopy II (3318 m) i en canvi la que es troba més lluny és el Grup d’Escoles Mataró GEM-Primària (3848m).

En la Figura 6 s’observa sobre el mapa quins són els 5 trajectes a les entitats destí. Cadascun marcat amb un color i gruixut diferent depenent de la seva proximitat fent que sigui més fàcil la visualització i entesa.

Figura 6: Visualització sobre el Mapa els camins a les Entitats obtingudes.

La validesa d’aquests trajectes obtinguts farà que es pugui realitzar posteriorment una publicació via WFS de forma satisfactòria i que per tant sigui possible observar la visualització via Internet (interacció amb mapes).

En resum, el fet de disposar d’aquest aplicatiu permetrà realitzar uns estudis més precisos respecte els diversos trajectes obtinguts disposant de més flexibilitat a l’hora de poder triar el número d’entitats destí, com també es podrà afinar en la cerca del recorregut òptim. Aquesta flexibilitat,  s’observa també en el fet de poder mostrar els resultats tant en distància (metres) com en cost (segons) tal i com succeïa en el mòdul de tria de les Escoles Bressol més properes. El fet de fer servir una variable temporal fa que la mesura obtinguda sigui molt més real respecte a la proximitat a cadascuna de les entitats, però en canvi requereix un model de velocitats més detallat i adequat.