Minoryx Therapeutics tanca una ronda de finançament de 1,5 milions d’euros amb Inveready i Caixa Capital Risc.

Marc Martinell, soci fundador de Minoryx Therapeutics, empresa ubicada a la incubadora, que desenvolupa fàrmacs per malalties minoritàries, va participar a l’acte de presentació del Programa InverCreix, explicant el procés de la cerca de finançament.

Marc explica que una de les claus per l’obtenció del finançament privat és haver aconseguit altres fonts de finançament, sobretot de l’àmbit públic, des dels inicis de la creació de l’empresa al 2011.

Els socis fundadors de Minoryx van tenir molt clar que, des dels inicis, calia cercar capital , al mateix temps que feien créixer l’empresa. Van aconseguir finançançament propi de l’etapa seed (préstecs participatius com el de Jóvenes Emprendedores d’ENISA i el microcrèdit de la Caixa Capital Risc), a més a més, posteriorment altres ajuts de l’àmbit públic com el INNCORPORA i d’altres per liderar consorcis de reserca i investigació en l’àmbit internacional

Marc explica com això li va suposar un segell de qualitat, saltar-se pràcticament el finançament a través de Business Angels i accedir directament a empreses de capital risc.

Aquest procés però no ha estat fàcil i ha durat quasi un any, el doble que s’esperaven però comenta Marc que també han aconseguit el doble de capital del que creien aconseguir a la primera ronda de finançament. El més dur segons Marc “mantenir l’estat anímic ja que hi ha molts alts i baixos i al mateix temps veus com la inversió inicial es va asgotant…”

En canvi, el més fàcil i gratificant per ell és explicar el projecte “tant jo com els altres socis
fundadors som els experts, que ens el creiem i els primers que hi hem invertit”

Finalment, en Marc va donar unes recomenacions finals fruit de la seva experiència:

– Prepara un bon business plan i un pla economicfinancer. amb el suport d’experts financers

– Prepara un bon pitch i practica’l molt

– Escolta els feedbacks del teu pitch i aprofita’ls per millorar-lo. Adapta’l també en el fons i la forma en funció de l’interlocutor

– És molt important el teu background professional i la teva credibilitat envers al inversor, que cumpleixis tot el que dius que faràs al pla estratègic

– No deixis de trucar cap porta, qualsevol contacte por esdevenir un inversor.

Yolanda Fernàndez

Publicat per Yolanda Fernàndez

Product Manager de Finançament Empresarial i Xarxes del Parc Tecnocampus. Especialitzada en assessorament financer a empreses innovadores i/o de base tecnològica amb l’objectiu de fer créixer i consolidar els seus negocis i dinamització d’empreses per impulsar la creació de vincles, generar contactes, coneixement i sinèrgies entre elles. Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses a la UAB amb 5 anys d’experiència donant suport a la creació d’empreses, definint i coordinant programes d’emprenedoria transversals Universitat-Empresa i de creixement empresarial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *