Llei de suport a emprenedors. Incentius fiscals als “Business Angels”

El divendres 24 de maig es va presentar l’informe sobre l’avantprojecte del que serà la llei de suport a emprenedors. Una llei que vol incentivar i facilitar la creació de noves empreses i que el govern de l’estat considera que serà una norma clau per a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació.

Entre les mesures que apareixen hi ha un seguit d’incentius fiscals que tenen per objecte la captació per empreses, de nova o recent creació, de fons propis procedents de contribuents que, a més del capital financer, aportin els seus coneixements empresarials o professionals adequats per al desenvolupament de la societat en la qual inverteixen, son els anomenats Inversors Privats o “business angels”, .
Per a ells s’estableix un nou incentiu fiscal en l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques:
1. Deducció del 20 per 100 en la quota estatal en l’IRPF de la inversió realitzada al incorporar-se en la societat. La base màxima de la deducció serà de vint mil euros anuals.
2. Exempció total de la plusvàlua en sortir de la societat, sempre que es pugui reinvertir en una altra entitat de nova o recent creació.
Els experts diuen que aquesta llei es clarament insuficient però en la meva opinió es tracta un primer pas que pot ajudar a aflorar i incentivar la figura dels Inversors privats en el ecosistema emprenedor.
Si voleu ampliar la informació, podeu consultar el resum de la llei de suport a emprenedors aquí

http://www.lamoncloa.gob.es/NR/rdonlyres/CBC7ACFE-98C0-44D2-BA71-8EFBA343CB63/0/refc20130524e_2.pdf

 

Luz Fernández

Publicat per Luz Fernández

Cap de servei Relacions internacionals i Carreres Professionals. La meva funció és crear, gestionar i donar valor als programes que portem a terme. Llicenciada en ciències econòmiques i en direcció de màrqueting per EADA Les meves àrees d’expertesa son: Internacional, creativitat, innovació, màrqueting i finançament. Estic vinculada al Projecte Tecnocampus des de l'any 2000 on he ocupat diferents càrrecs executius. Mentora i ponent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *