Impuls al sector tèxtil del Maresme

Sembla que s’està  produint un cert retorn de les produccions tèxtils que moltes empreses van decidir fabricar a Àsia, principalment pels baixos costos de mà d’obra.

Produir fóra ja no és tant rentable: els alts costos de transport, de la gestió i control de qualitat, el no poder fabricar tirades curtes…. .També darrerament,  l’impacte del desastre a les fàbriques de Bangladesh, posen de relleu que alguna cosa cal canviar .

D’això  se’n parla a  darreres notícies i també entre la gent del sector.  Les empreses tornen a mirar cap als països d’origen per fabricar, però es troben amb  el problema  que part del teixit productiu s’ha anant desmantellant aquesta darrers anys,  primer com a conseqüència de la alliberació  duanera dels 90 i  desprès per la profunda crisi  general que estem patint.

Alguns països europeus com Anglaterra, ja esta fent una aposta forta per incentivar les produccions tèxtils als seu país…Si això és ser així, cal   estar preparats per poder tornar a produir aquí, al Maresme. Cal impulsar  la restauració i enfortiment d’aquell ecosistema empresarial, aquella xarxa de petites empreses i professionals on tanta gent hi treballava.

Ahir, una trentena d’empresaris del sector tèxtil van participat en la jornada de presentació  al TecnoCampus del  projecte de dinamització del sector a la comarca, i en especial als tallers de confecció i auxiliars.

Aquest projecte està impulsat per la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme i Associació d’Empresaris del Gènere de Punt del Maresme (ASEGEMA), amb la col·laboració de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) i amb el suport de Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya (SOC).

Podeu veure la noticia:

http://www.tecnocampus.cat/ca/noticias-ca/tecnocampus-asegema-impulsen-projecte-dinamitzar-textil

 

Carme Navas

Publicat per Carme Navas

Product Manager del Servei del Teixit Productiu del Parc Tecnocampus. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB i. Amb experiència en gestió empresarial, gestió de projectes d'R+D+i, la tutorització de projectes d'emprenedoria i empresarials i dissenyant i coordinant programes de foment de dinamització del teixit producctiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *