DE MATARÓ A FORNELLS AMB VENTS PORTANTS

El passat divendres es va donar el cop de botzina de sortida de la I Regata Menorca Reserva de la Biosfera Mataró – Fornells , que amb la participación de 9 embarcacions i uns 50 tripulants, s’enfronten a una singular travessa de 116 milles. La Marina de Iots per a grans eslores del Port de Mataró ha estat el punt de trobada i tramatge de les embarcacions que han sortit des de la línea a 1/2 milla de la bocana del port.

El més rellevant d’aquest fet no es que sigui la primera regata Mataró Fornells, ni tant sols que hagi tingut mes o menys participació. El mes important, al meu parer, es la aposta decidida de l’Ajuntament de Mataró i el Tecnocampus de donar suport  a un event que pot marcar l’inici d’un seguit d’activitats de mes calat vinculades al Mar i a l’entorn Marítim. Ja estem treien el cap, en sentit literal, en el món de la Nàutica i el posicionament del maresme i mataró en els entorns Marítims, des d’un punt de vista esportiu, cultural, empresarial i ocupacional. Ja puc començar a comptar amb gairabé tots els dits de la mà les activitats marítimes que,  amb poc temps,  hem participat o impulsat:  La Fira del Mar de principis de juny; la constitució de l’Associació Maresme Marítim; el projecte MarésMés finançat pel Fons Social Europeu i els Serveis d’Ocupació de Catalunya;  la propera presentación del grau de Logística i Negoci Marítim al tecnocmapus;  la regata;  accions del front marítim i el pla d’usos de platja;  suport al projecte “Alguer de Mataró” ( que aquest any ens ha donat la sorpresa de la descoberta d’una nova espècie de crustaci, el “Mysidopsis iluroensis”, mes conegut com “Iluru”), etc…

Ja podem començar a sacsejar els nous elements en aquest mapa marítim i potenciar l’aposta de Mataró per transformar-se en una autèntica ciutat Marítima. Us imagineu un mes de juny amb una Fira del Mar, una MOW, una IIa edic de la regata Mataró Fornells, una regata 24 hores Maresme per tot el litoral del Maresme, una jornada de centenars de voluntaris per fer el seguiment de la l’Alguer de Mataró amb un festival de la Posidonia ple de tallers i activitats…..??? us imagineu que un dia que una onada d’activitats inunda la ciutat amb la frescor del nostre mar? Qui es quedaria al marge? Qui no aniria una estona a la vora del Mar o al Port per veure alguna d’aquestes activitats? quants no hi participarien?

Crec que aquesta es ara la nostra misió i des del Tecnocmapus volem participar en construir aquest nou escenari de la ciutat, en som especialistes.

 

Publicat per Carles Fillat

Head of Cluster Policy de Teixit Productiu de la Fundació Tecnocampus. Les meves funcions principals son impulsar programes i accions de suport a sectors i col·lectius empresarials de la ciutat i la comarca del Maresme. Sóc llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, Postgrau en Dret Internacional dels Negocis per Esade i postgrau en Economía Cooperativa per l'IGOP-UAB. La meva trajectòria pofessional, durant mes de 18 anys en el sector públic, m'ha permés desenvolupar expertesa en el desenvolupament, gestió i finançament de programes de desenvolupament i foment d'economíes locals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *