Printed Electronics: perquè el primer és la salut

L’aplicació de l’electrònica impresa en el camp de la salut no és el futur: és el present. L’afinament tecnològic per contribuir a la millora de les condicions de vida de les persones és cada cop més refinat. No es tracta,només, d’aplicacions en el camp estrictament mèdic, sinó en oferir una millor qualitat de vida .

Samarreta amb sensors biomèdics

Un dels camps que estan sent més treballats és el dels sensors biomètrics, per tal de monitoritzar les constants vitals de les persones com a eina de prevenció o control de diferents disfuncions. Com fer-ho? De totes les maneres imaginables. L’empresa nuubo ha creat una samarreta que realitza aquesta funcionalitat.  Avery Denison ha creat un sensor biomètric que s’adapta al cos com si fos una tirita, que de forma discreta i continuada monitoritza els pacients.

La possibilitat d’integrar l’electrònica en superfícies flexibles, i molt especialment en els teixits, aporta al camp de la salut grans possibilitats, ja que el fet de fer “portables” els dispositius electrònics (el que es coneix com a wearable computing) pot suposar una gran optimització de temps i recursos, especialment en malalties cròniques o de llarga durada.

 

 

Aina Fernàndez i Aragonès

Publicat per Aina Fernàndez i Aragonès

Llicenciada en comunicació audiovisual i especialitzada en Societat de la Informació i el Coneixement.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *