A la caça d’inversors americans

El passat dimarts 18 de febrer vaig participar a l’Esmorzar de Finançament d’ACC10: A la caça d’inversors americans.

Els esmorzars de finançament d’ACC10 són sessions mensuals que tenen com a objectiu oferir eines de reflexió en relació amb estratègies d’inversió i de cerca de finançament. Estan adreçats majoritàriament a start-ups i la comunitat inversora en general

En aquesta ocasió, el ponent convidat va ser Pol Gerbeau, fundador de DondeEsta, empresa que ofereix un sistema de localització de familiars a través del mòbil.
En Pol, a partir de la seva experiència cercant finançament a Barcelona i a Boston, va explicar les diferències més importants amb les que s’ha trobat en aquesta aventura, entre l’inversor català i l’americà.

Al 2012, va aixecar una ronda de finançament a Catalunya de 200.000 € amb 1 milió d’usuaris. Al 2013, va tancar la ronda de finançament a Boston de 200.000 $ amb 100.00 usuaris nous.

Idees força de la seva presentació:

– L’inversor americà és o ha estat emprenedor, és a dir, comparteix l’amor, la passió i els valors amb el nou emprenedor. En paraules d’en Pol, ha pujat la muntanya, com l’emprenedor, s’ha caigut, s’ha fet mal però s’ha aixecat i ha continuat el camí
– L’inversor americà vol resultats a curt termini que no necessàriament vol dir facturació. No analitza Business Plans de més de 10 pàgines i no valora les projeccions econòmicofinanceres a llarg termini (3-5 anys vista).Pensa més en el que és capaç de fer amb un cert capital un equip de treball en un termini curt
– “Think BIG”, a EEUU s’ha de magnificar el que fas, multiplica x 3, x 4 o x 5 el que estàs fent
– L’inversor americà no fa perdre el temps a l’emprenedor. La resposta a la inversió ja sigui positiva o negativa és ràpida
– L’emprenedor té una única oportunitat amb l’inversor americà, i mai dues
– L’inversor americà mai invertirà en una empresa que la matriu no sigui americana i vol l’emprenedor “a prop, en una distància, on pugui arribar en bicicleta”.
– L’inversor americà no vol “board, control, equitiy” L’empresa és del emprenedor, no imposa condicions restrictives
Sens dubte, a EEUU ens porten anys d’avantatge en inversió privada. En Pol va acabar dient que espera que a Catalunya també es pugui tancar el cercle i els emprenedors actuals siguin els inversors del futur

Yolanda Fernàndez

Publicat per Yolanda Fernàndez

Product Manager de Finançament Empresarial i Xarxes del Parc Tecnocampus. Especialitzada en assessorament financer a empreses innovadores i/o de base tecnològica amb l’objectiu de fer créixer i consolidar els seus negocis i dinamització d’empreses per impulsar la creació de vincles, generar contactes, coneixement i sinèrgies entre elles. Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses a la UAB amb 5 anys d’experiència donant suport a la creació d’empreses, definint i coordinant programes d’emprenedoria transversals Universitat-Empresa i de creixement empresarial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *