Congreso de los DiputadosEspero que no sigui ja massa tard. Espero que les noves mesures que el Govern espanyol aprovarà properament per a potenciar l’activitat emprenedora puguin certament tenir el seu efecte. Ens hem cansat de dir que una de les vies per sortir de la crisi rau en l’emprenedoria i la innovació. Ja era hora que una normativa legal potent, amb rang de llei, vingui a donar cobertura als emprenedors i emprenedores que sí volen tirar endavant. El “Proyecto de Ley de apoyo a los emprendedores y su internacionalización” està ja en tràmits; esperem que les esmenes que s’introdueixin facin enriquir el text i la repercussió de les seves actuacions.

Podeu llegir-vos el document i comentar el que en penseu. Jo, per una banda aplaudeixo que, ben aviat, als capítols 4, 5 i 6 ja es parli de l’educació en emprenedoria. Segur que les propostes podrien ser més profundes i àmplies però ja es deixa clar que sense educació en emprenedoria no aniríem enlloc. La disposició addicional novena també regula de manera positiva les empreses d’estudiants, fetes per practicar durant el curs.

El que sí trobo a faltar són mesures específiques per aquelles institucions, com Tecnocampus, que han fet de l’emprenedoria un eix vertebral de la seva estratègia. Cal òbviament facilitar les mesures (fiscals, econòmiques, burocràtiques, etc.) perquè un emprenedor tiri endavant el seu projecte; però també cal potenciar aquelles plataformes que ajuden als emprenedors a enlairar-se. No trobo en el text mesures potents per acompanyar aquests tipus de plataformes. També m’agradaria trobar mesures dirigides a potenciar la cultura de l’emprenedoria a la societat. Avui en dia, un emprenedor o emprenedora és un heroi, una persona valenta i amb gran iniciativa personal i social. Cal que la societat també els reconegui i els aplaudeixi com cal.