CityMes el WhatsApp de l’Ajuntament de Mataró, desenvolupat al NetLab, rep un premi al País Basc

El servei d’atenció ciutadana a través de WhatsApp de l’Ajuntament de Mataró ha rebut el Premi Bones Pràctiques que s’atorga en el marc del V Congrés d’Excel·lència en la gestió a les administracions públiques, celebrat el 22 i 23 de maig a Vitòria.

El guardó és un reconeixement a aquest servei innovador i pioner, a través del qual els ciutadans poden comunicar-se i realitzar tràmits de manera àgil amb l’administració local a través dels smartphones (telèfons mòbils intel·ligents). L’Ajuntament va posar en marxa el servei d’atenció ciutadana a través de WhatsApp (687 200 100) el juliol de 2013 i aquest any ha implementat amb èxit nous serveis de resposta automàtica a través de l’enviament de paraules clau. La plataforma de gestió de respostes anomenada CityMes ha estat desenvolupada pel Netlab del TecnoCampus, el centre de transferència de tecnologia d’universitat a empresa que hi ha al campus tecnològic i universitari de la capital del Maresme. El sistema permet la resposta a través les operadores del telèfon 010 de l’Ajuntament o mitjançant resposta automàtica als usuaris que la sol·licitin a través d’unes paraula clau.

El WhatsApp de l’Ajuntament havia quedat finalista, d’entre 32 candidatures presentades, juntament amb la plataforma de participació juvenil de l’Ajuntament de Barakaldo, el projecte d’organització sanitaria integrada d’Osi Debabarrena, l’aula jove de la Comarca Sanitària Ezquerraldea-Enkarterri-Osakidetza, i el projecte Auzua Eukaraz del Departament d’Administració Pública i Justícia del Govern Basc.

Pere Barberan

Publicat per Pere Barberan

Enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya, responsable del Netlab-TCM i professor del àrea TIC. Al Netlab coordino els diversos projectes en les línies de treball dels sistemes de telecomunicació en els àmbits dels sistemes de comunicació per la xarxa elèctrica i en xarxes de sensors sense fils i els sistemes interactius a través de dispositius mòbils i les tecnologies QR i NFC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *