Fòrum del Talent 2016

forum talent nov16 - pantalla tcm

Amb l’objectiu d’apropar l’empresa als estudiants i Alumni TecnoCampus, s’organitza la tercera edició del Fòrum del Talent,una jornada on es conviden a les empreses per tal que interactuïn directament amb els estudiants i graduats. També es realitzen tallers per tal de millorar la empleabilitat dels assistents. Aquest any comptarem amb la participació de 50 empreses. Aquesta xifra suposa el doble d´empreses assistents respecte el curs anterior.

Data      8 de novembre de 2016
Horari      10:00 a 13:30
Lloc      Sala de graus, passadissos del primer pis, aules 100 i 101

El fòrum començarà am una presentació de les empreses en format elevator pitch i seguidament amb la fira d’empreses. Durant la jornada, els assistents es podran entrevistar directament amb les empreses i també podran assistir a tallers per millorar la seva empleabilitat i marca personal.

Tota la informació i inscripcions aquí.

Obertes les inscripcions per a la Segona Edició del Fòrum del Talent Salut

Amb l’objectiu d’apropar el món laboral als estudiants de l’Escola Superior de Ciències de la Salut de Tecnocampus, s’organitza la segona edició del Fòrum del Talent Salut, un punt de trobada entre empreses, institucions, alumnes de la universitat i alumnis.

El Fòrum tindrà lloc els dies 18 i 19 d’abril, a l’aula 213 (la Sala de graus pels alumnes de CAFE) i la Sala Burriac (pels alumnes d’Infemeria).

El primer dia al matí, hi tindrà lloc la presentació del Fòrum i diferents jornades d’orientació professionals. En aquestes sessions hi participaran entitats com el Consorci Sanitari del Maresme, la Fundació Sanitària de Mollet o l’Hospital Clínic de Barcelona, entre d’altres. A més, els alumnes de CAFE tindran la possibilitat de descobrir diferents àmbits de l’esport enfocats en un objectiu laboral com poden ser la salut, la gestió, el rendiment, i l’ensenyament.

El mateix dia a la tarda, es parlaran sobre les diferents ofertes de màster i post-graus, de com els alumnes poden millorar el seu CV i afrontar-se a una entrevista de treball amb èxit i fins i tot de com trobar feina a l’estranger.

El segon dia es presentarà una altra jornada d’orientació professional i diferents sessions informatives en les que participaran el Col·legi Oficial d’Infermeria, l’Observatori Català de l’Esport i el Col·legi Oficial de Professionals de l’Esport.

Per a assistir a aquesta segona edició del Fòrum, és obligatori que els interessats estiguin inscrits en l’agenda de l’esdeveniment a aquesta web.

Oberta la convocatòria d’Erasmus + pràctiques

El programa Erasmus+ Pràctiques dóna la possibilitat de finançar estades a pràctiques en empreses o institucions d’altres països europeus. Les estades són entre 2 i 12 mesos i hi poden participar els estats membres de la Unió Europea, lAELC i l’EEE a qualsevol empresa elegible d’acord amb la normativa Erasmus+.

Els requisits que han de tenir els estudiants per a optar a aquesta beca són:

-Estar matriculat/da a TecnoCampus

-Haver superat 60 crèdits com a mínim

-Trobar una empresa o institució per realitzar les pràctiques

-Acreditar un nivell del idioma del país de destinació de B2 com a mínim

Els estudiants que compleixin els requisits anteriors s’escolliran segons la seva nota mitjana d’expedient, crèdits superats, adequació de les pràctiques al perfil, pràctiques curriculars, idioma i motivació.

Els ajuts van des de 300€ fins a 400€ depenent del país de destinació. El TecnoCampus ofereix 4 places de 2 a 12 mesos de durada dels quals 2 mesos són becats.

Els alumnes interessats, hauran de presentar el formulari que trobaran en aquesta pàgina web a borsatalent@tecnocampus.cat

Xerrada sobre les diferents oportunitats i recursos per treballar o fer pràctiques a l’estranger

El proper dimecres 9 de març, des del Servei de Carreres Professionals de Tecnocampus, s’organitza una taula rodona per explicar les diferents oportunitats i recursos per treballar o fer pràctiques a l’estranger: programa Erasmus+ Pràctiques, Xarxa Eures, programa IAESTE i voluntariat i pràctiques en cooperació internacional.

L’objectiu de la xerrada és donar a conèixer als estudiants i alumnes ja graduats les oportunitats i els recursos en matèria de pràctiques i ocupació a nivell internacional, de la mà de professionals i experts en cada programa que aportaran informació i d’alumnes que explicaran la seva experiència.

Per què treballar o fer pràctiques a l’estranger?

Gaudir d’una experiència internacional permet que els estudiants i els graduats es beneficiïn educativament, aprenguin un nou idioma, noves formes de treballar, i coneguin la cultura d’un altre país.

TecnoCampus impulsa la mobilitat internacional dels seus estudiants, ja que aquestes estades representen una part essencial de la formació dels joves, futurs professionals, que hauran de treballar en un entorn global. Tot això contribueix a incrementar les seves possibilitats d’incorporar-se al món laboral, a més a més del fet que anar a treballar a l’estranger, sempre és una experiència personal molt enriquidora.

La sessió és gratuïta i tindrà lloc el proper dimecres 9 de març a les 12h del matí a l’Edifici Universitari (TCM1) a l’Aula 213.

Pots apuntar-te fent click aquí

Viu el TecnoCampus a la Jornada Universitària!

viueltecnocampus

El proper Dimarts  23 de Febrer a partir de les 12h tots els estudiants podran viure l’essència de la vida universitària gràcies a la Jornada: “Viu el TecnoCampus”!

Les diferents comissions de l’associació d’estudiants faran mostra de les seves activitats. Entre d’altres, participaran:

 • Els Passerells del TecnoCampus
 • Els membres del TecnoCampus d’Unidesert
 • Formbytes, que ens ensenyaran a construir la nostra pròpia impressora 3D
 • Els nostres ballarins del grup d’Street Dance
 • Els alumnes del grup de Robòtica
 • Els alumnes més emprenedors del TEDxTecnoCampus
 • El grup LGBT+ del TecnoCampus

A més, els alumnes de 4t han organitzat una botifarrada a preu d’estudiant! Què més vols?!

L’entrada és lliure, així que t’esperem sí o sí!

Convocatòria de mobilitat internacional 2016-17

La convocatòria de mobilitat internacional TecnoCampus 2016-17, ja està oberta.

Els estudiants de TecnoCampus que vulguin marxar a estudiar a una de les 94 Universitats internacionals el curs vinent, podran presentar la sol·licitud a través de la seva aula virtual.

MIT

Els estudiants poden optar a fer quatre modalitats diferents d’estades fora. Totes elles comporten el reconeixement dels crèdits cursats a l’exterior per part del TecnoCampus:

 1. Erasmus. Són estades a Universitats d’arreu d’Europa. Els estudiants gaudeixen de matricula gratuïta a la Universitat de destinació i d’un ajut mensual.
 2. Convenis Bilaterals amb Universitats de fora de la Unió Europea. El TecnoCampus te signats convenis amb universitats arreu del mon. Els estudiants gaudeixen de matricula gratuïta a l’estranger i poden optar a les beques On the Move de la Fundació Banc de Sabadell.
 3. Study Abroad. És una aposta molt atractiva la qual permet estudiar als alumnes del TecnoCampus a Universitats dels Estats Units, Australia i Canadà amb un descompte a la matrícula de la Universitat de destinació i la possibilitat de gaudir d’una beca On the Move.
 4. El programa SICUE-SENECA. Estades a universitats espanyoles amb matricula gratuïta.

Els alumnes hauran d’escollir 3 Universitats de destinació. El mètode d’avaluació per a l’assignació de places és molt senzill: nota mitjana de l’expedient, el nivell certificat de l’idioma de la universitat de destinació i la motivació de l’estudiant.

El TecnoCampus aconsegueix recaptar 1.700€ pel projecte Teaming de la Fundación Vicente Ferrer (FVF)

 

El passat octubre de 2013 la Fundació TecnoCampus de Mataró, a través de la UACU (Unitat d’Atenció a la comunitat universitària), va rebre una petició  de col·laboració per part de la Fundació Vicente Ferrer (FVF) per portar a terme el projecte Teaming educatiu, l’objectiu del qual és permetre que nois i noies amb paràlisis cerebral  puguin assistir al centro de educación especial de Kuderu, Andhra Pradesh, Índia,  consistent en recaptar fins a 1.700€.

Durant tot l’any UACU ha organitzat diferents accions per tal de recaptar els diners suficients fins arribar a la quantitat requerida perquè el projecte sigui una realitat; aportacions d’1€, vermuts solidaris, representació obra teatre i esmorzars solidaris, havent aconseguit la quantitat necessària de 1.700€.

Sense trencar els vincles que TecnoCampus te amb la Fundación Vicente Ferrer,  el passat mes de maig, per vuitè any consecutiu, el Club de Futbol Sant Vicentí en col·laboració amb la Fundación Vicente Ferrer, ha participat en un campus de futbol solidari a Anantapur (La Índia). Aquest campus es va iniciar amb l’objectiu d’introduir els nens i nenes d’Anantapur i els seus voltants a la pràctica del futbol, tant en la vessant purament esportiva com en els valors que aquesta pràctica transmet. Però amb el pas dels anys, la finalitat ha anat evolucionant fins al punt que Anantapur compta, actualment, amb una lliga pròpia amb diversos equips competint, tant masculins com femenins.

Aquest any en particular, el TecnoCampus de Mataró  hi ha participat oferint samarretes pels entrenadors que han portat a terme aquesta tasca a La Índia, aprofitant la connexió que hi ha amb el professor Dr. Josep Patau i la seva participació directa com entrenador en el Campus Solidari a Anantapur.

 

El TecnoCampus posa en marxa la captació dels ‘Voluntaris TecnoCampus’

Des del departament de Serveis Campus, un dels eixos importants que s’hi troba és la UACU (Unitat d’atenció a la comunitat universitària), durant l’any es coordinen diferents activitats de voluntariat i cooperació.

Creiem que una persona voluntària és aquella que es compromet, per iniciativa pròpia i de manera desinteressada, en una acció organitzada al servei de la comunitat. El voluntariat ofereix respostes a les necessitats socials des d’una actitud inclusiva, creativa, complementària i proactiva, i des d’un compromís personal i col·lectiu amb el seu entorn. El voluntariat és un fenomen social en creixement que va molt lligat a la cultura de la participació social, ja que és una forma d’expressió, tot i que no l’única.

Tecnocampus aposta per la creació dels ‘Voluntaris TecnoCampus’, així, poder col·laborar amb totes les organitzacions, fundacions, entre d’altres amb les que participa el Tecnocampus.

Actualment el Tecnocampus dóna suport a diferents projectes;

‘La festa del Cel’ que organitza l’ajuntament de Mataró, necessiten voluntaris per la organització de l’esdeveniment (per més informació a participacio@ajmataro.cat).

Fundació Iluro, treballa amb el projecte ‘LECXIT’, busquen voluntaris per acompanyar a infants a la lectura (per més informació a lecxit@fundacioiluro.cat).

‘Fundació AGIM’ (Associació Grup Integrador de Mataró i Maresme), l’entitat de persones afectades per danys cerebrals i discapacitat física del Maresme.  Busquen persones de qualsevol disciplina que vulguin donar un cop de mà (per més informació a agimm@agimm.org).

A part des de la UACU col·laborem també amb altres projectes;  ONG’s (Vicente Ferrer, Càritas…) , caminades per a la Marató de TV3, Creu Roja… i molts altres.

Si t’interessa ser ‘Voluntari TecnoCampus’, contacte a uacu@tecnocampus.cat

 

 

Gran obra de teatre interpretada pels estudiants del TecnoCampus

Ahir dia 7 de maig els estudiants del Tecnocampus que formen part del grup de teatre, van interpretar per segon any consecutiu la seva obra. Enguany, Amor y otras canciones, de Gregori Lara i dirigida per Gregori Lara y Rebeca Olivera.

Hi ha molts tipus d’amor: El primer amor, l’amor platònic, l’amor a primera vista, l’amor romàntic, l’amor a la distancia, l’amor incondicional, l’amor homosexual, l’amor amagat, l’amor fervent, amors que maten, l’amor dependent, el desamor…

 

Aquesta divertida i boja comèdia va ser interpretada pels nostres personatges, fent un recorregut per totes les cançons que han marcat algun moment de les nostres vides. Algunes histories van acabar bé i d’altres no tant, però … així és l’amor.

 

Ficha artística:

(Per ordre d’aparició)

Lucía: Eva Olivares

Marquitos: Álex Alabarce

Voz en off 1: Gregori Lara

Voz en off 2: Rebeca Olivera

Carlos: Alejandro Enríquez

Rashid: Álex Alabarce

Laura: Cristina Simion

Álex: José María López

Toño: Oriol Riera

Sandra: Laura Raventós

Paloma: Marina LLoret

María Macarena: Lorena Sánchez

Silvia: Noelia Pallarès

Laura: Judit Peñaranda

Jenny: Kaiana Aizpurua

Verónica: Andrea Moreno

Anna: Patricia Navarro

Manolito: ……

Pablo: Álex Alabarce

Cita 1: Ana González

Cita 2: Eva Olivares

Cita 3: Ana González

Cita 4: Eva Olivares

Cita 5: Ana González

 

Ficha tècnica:

Guió:

Gregori Lara

Direcció:

Gregori Lara y Rebeca Olivera

Montatge audio:

Ramón Lázaro

Tècnic audio y llums: Juan Díaz

Diseny gràfic:

Gregori Lara

 

 

 

 

Vermut solidari per la Fundación Vicente Ferrer

El vermut solidari organitzat per la Fundació Vicente Ferrer i el TecnoCampus divendres passat va reunir 50 persones que, amb les seves aportacions voluntàries (un total de 280€) participaran en el projecte Teaming de construcció d’un centre educatiu que permetrà que nens i nenes amb discapacitat puguin accedir a l’escolarització a la regió d’Anantapur, a l’Índia. Amb les diverses accions fetes fins ara, ja s’han recaptat 1.300€ dels 1.700€ necessaris per al projecte.

Durant l’acte es va fer una projecció de fotografies del projecte, amb l’assistència de l’equip de la Fundación  Vicente Ferrer i música en directe del grup Pick Up Jazz. Aida Maria Novaes Maia va adreçar unes paraules d’agraïment al TecnoCampus per tota la feina feta

Agraïm la col·laboració a Comercial Anma i Universitas