Viatjar és una necessitat bàsica de l’esser humà i, com totes les altres necessitats bàsiques (menjar, dormir, aprendre, sexe…),  necessita d’una Ciència pel seu estudi i propostes per satisfer-la de la manera més eficaç i eficient possible.

La Turistologia que podríem definir com l’art i la ciència de la motivació del viatge que proporciona millores en la qualitat de vida, contactes internacionals i perspectives més àmplies per al turista I una forma de tenir cura de la cultura i crear riquesa i ocupació (amb bona retribució) per a la destinació turística, necessita de les tecnologies per tal de donar suport al turista des de el principi fins al final del viatge.

Quina tecnologia? La que sigui més interesant! I dissenyada e implementada amb una visió holística per saber com combinar-les i evitar situacions similars a les que podem veure en aquest vídeo:

Deixeu-me ser clar, no volem explicar Blockchain, Machine Learning, Realitat Augmentada, Internet de les coses… de manera que ho entengui un nen de 5 anys o la nostre avia… no volem aconsellar si cal comprar bitcoins… no volem fer servir la Intel·ligència artificial com una caixa negra amb models i dades d’altres sectors i empreses… volem fer-la servir amb les nostres dades, dels nostre sector de la nostre empresa. No volem fer servir internet de les coses i/o realitat augmentada per fer jocs virtuals.

NO es tracta de Blockchain, Machine Learning, Augmented Reality, Internet of Things … tot això són EINES! El que és important és de CREAR el futur de la Turistologia, els nostres estimats futurs Turistòl@gs, per que sàpiguen com combinar-les, per crear empreses/destinacions turístiques més rendibles.

I més sostenibles, dirien alguns. Per suposat! No sé en el teu mon, però sense rendibilitat no hi ha sostenibilitat!!! Rendibilitat per les empreses turístiques de la destinació (i això vol dir, donar suport al client des de el principi fins el final del viatge), amb treballadors rebent bons salaris (i això només és possible si estem orientats al valor i no al preu, si son els nostres clients i no els clients d’altres empreses!), minimitzant els efectes negatius (capacitat de carga, gentrificació…).

L’origen de la sostenibilitat són els beneficis per la destinació turística i la seva distribució. Això és Turistologia!

Podeu veure més informació al voltant d’aquestes tecnologies als següents posts…

http://turistoleg.blogspot.com.es/2017/12/blockchain-public-private-specialized.html

http://turistoleg.blogspot.com.es/2017/09/are-augmented-reality-ar-and-machine.html

M’agrada la tecnologia, encara m’agrada més la Turistologia però el que més m’agrada són els Turistòl@gs!!!