Dilluns 19 de novembre es van lliurar els Guardons de turisme 2018 premiant diverses iniciatives en quatre categories: Millor experiència turística, Millor proposta d’Innovació en accions promocionals i comercialització, Millor proposta de Turisme responsable i Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic.

En la categoria de Millor experiència turística es va distingir la feina de l’Ajuntament de Vilafranca i el projecte El Camí del Vi.

En la categoria d’ Innovació en accions promocionals i comercialització el guardó va ser per l’Ajuntament de Calaf i la iniciativa de recuperar les botigues de la Plaça gran de la vila.

En la categoria de Turisme responsable, el reconeixement va ser per l’Associació Marques de Pastor i la iniciativa que recupera el patrimoni històric i etnogràfic de la zona.

Finalment, el Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic va ser per la feina de la investigadora Estela Mariné Roig i el seu treball sobre la imatge i la identitat de la Catalunya Turística.