S’acosta el 2021 i tothom es pregunta com serà. Hi ha moltes incerteses però, respecte al nostre estimat sector, tenim la resposta que sempre us diem a classe… El futur del Turisme depèn de vosaltres, Turistòlg@s! 

Heu après a com gestionar el viatge des de el principi fins al final.Heu après a definir i configurar la cadena de valor d’aquest viatge. Heu après a com definir processos dins d’aquesta cadena de valor. Heu après com fer servir les tecnologies més adequades (Web Services, Web Scraping, Bases de Dades, Blockchain, Real-Time data i Stream processing, Intel·ligència Artificial, Realitat Augmentada i Virtual…) per tal de millorar la eficàcia i eficiència d’aquests processos.

Heu après a definir nous segments de mercat. Heu après a crear comunitats i plataformes per gestionar els viatges dels vostres Turistes i aconseguir que el poder transformador del viatge els hi millori la seva vida personal i/o professional. Heu après a seduir als vostres Turistes a ajudar a les destinacions i empreses Turístiques a visualitzar nous models de negoci creant grups que garanteixin la seva seguretat, la rendibilitat de les vostres empreses i destinacions i la sostenibilitat del sector Turístic. Heu après que els principis de la Turistologia (la vostre ciència!) es podem aplicar encara que el viatjar es vegi com un fet complicat.

Heu après que si incrementem la relació directa amb el Turista amb les nostres plataformes, també es podrien generar beneficis fins i tot sense viatges. Per exemple, realitzant esdeveniments híbrids, on mitjançant vídeo-conferències o jocs que combinin consoles i realitat augmentada, s’ajuntin habitants de la destinació, empreses locals i Turistes reals i /o virtuals amb el potencial de veure millorada la seva vida personal i/o professional. Deixeu-me recordar els excel·lents treballs que heu realitzat i on presentàveu excel·lents exemples!

També heu proposat exemples, de com les destinacions i empreses Turístiques poden oferir productes i serveis relacionats amb la motivació dels seus Turistes i que, d’aquesta manera, podeu millorar la rendibilitat de les vostres empreses i startups, tot beneficiant altres sectors de l’economia. Fent palès que el nostre estimat sector és un excel·lent generador de sinergies amb altres sectors de l’economia.

També heu proposat exemples per seduir Turistes perquè es converteixin en Turistes de llarga durada (nòmades digitals, famílies on els adults pugin treballar on-line i els seus fills fer educació a distancia…).
I ara que la vacuna comença a portar una mica més de llum… heu de seguir avançant!

Sabeu que sou la millors ments en el millor sector… és el moment de demostrar-ho!

Bon any 2021 futur de la Turistologia!
Salut i Turisme!!!