Un article de Esther Vives Cabaleiro | Alumni del Doble Grau en Turisme i AdE


Em dic Esther Vives i estic treballant, des de Londres, per l’Agència Catalana de Turisme gràcies al programa de beques que ofereix per a totes aquelles persones que hagin finalitzat els estudis de Turisme. Fa dos anys vaig decidir presentar-me a aquest programa perquè volia dedicar-me al sector turístic, formar-me en una entitat que fos coneguda en aquest àmbit i treballar a l’estranger. I després de presentar un vídeo-currículum, passar dues proves i una entrevista davant d’un tribunal vaig aconseguir-ho.

L’Agència Catalana de Turisme és molt més que una organització dedicada a la promoció turística del territori català, és una oportunitat de treballar amb gent de diferents àmbits, tenir contacte amb moltes persones que treballen en el sector turístic, créixer personalment vivint en una altra ciutat, i molt més. A més m’ha permès descobrir diferents àmbits del sector, des de fires per donar a conèixer aspectes concrets de Catalunya al turista o visitant, workshops per reunir-nos amb Operadors Turístics per ajudar-los a promocionar Catalunya mitjançant els seus programes, trips amb mitjans de comunicació perquè coneguin el territori de primera mà i així escriguin articles en revistes o diaris amb un cert impacte al Regne Unit i Irlanda fins a presentacions de nous productes o de la destinació per seguir creant brand awareness.

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

A tot això hi he d’afegir el fet que he tingut l’oportunitat de veure com un dels sectors més potents i importants s’ha vist obligat a adaptar-se a la situació actual i com nosaltres, com a organització, ens hem hagut de reinventar donant pas a la digitalització; factor que cada vegada està guanyant més pes en qualsevol àmbit i on les generacions més joves tenim molt potencial, perquè podem aportar un gran valor afegit a les empreses. Després d’un any i mig de canvi constant, encara puc dir que segueixo aprenent i sé que ho seguiré fent. Ara bé, això m’ha donat l’oportunitat de veure què m’agrada, cap a on vull enfocar la meva carrera professional i conèixer les meves habilitats a l’hora de treballar en equip i a nivell laboral.

Per tant, després d’haver acabat els meus estudis, si em preguntessin què recomanaria a futurs graduats i graduades de Turisme seria: no tingueu por de provar i d’equivocar-vos, mai és tard i som nosaltres els que decidim cap a on volem anar. Aprofiteu els últims anys de carrera per demanar guiatge a altres professionals que treballen per ajudar-vos en tot el que puguin, perquè arribarà un moment en que tot dependrà de vosaltres. I sobretot, no perdeu mai les ganes d’aprendre i de seguir-vos formant, perquè això és el que us farà créixer.

Si una cosa he après després de tots aquests anys és que és millor equivocar-se per haver-ho intentat que no directament no provar-ho per por al fracàs.

Així doncs, ànims a tots i totes i molta sort en aquesta última etapa universitària!