Un any més Saloufest, el festival de gresca i esport ha obert les seves portes a joves anglesos i escocesos per onzè any consecutiu al municipi de Salou de la Costa Daurada. A punt dels inicis de les vacances de Setmana Santa, enguany marcades per la forta crisi econòmica que estem vivint, Saloufest es presenta com una oferta més i alternativa de producte d’oci en temporada baixa, que a través dels gaire bé 9.000 estudiants que hi passaran té previst recaptar cinc milions d’euros. Unes xifres massa temptatives per Salou, on des de l’ajuntament insisteixen en remarcar que no s’ha de veure el festival com un model turístic basat en la festa nocturna i l’anomenat turisme de borratxera, si no com un producte d’oci puntual enfocat als joves i totalment compatible amb l’oferta de turisme familiar, epicentre del turisme de la Costa Daurada.

No obstant, la polèmica esta servida un any més entre la població autòctona, la majoria d’ells en contra del festival, i els empresaris hotelers de la zona i l’Ajuntament, defensors del mateix, malgrat les millores que s’han fet des de l’organització per allunyar la imatge del festival única i exclusivament al turisme de borratxera.

I aquesta mateixa polèmica amb opinions oposades enfocada des d’un punt de vista de models turístics, és també i sobretot motiu de debat entre experts del turisme i professionals del sector.

Així mateix, el Dr. Albert Blasco, coordinador de turisme de l’EUM, va debatre, amb altres professionals de l’àmbit del turisme, sobre aquestes qüestions, en el programa dirigit per Josep Cuní a 8tv, el passat dimecres 2 d’abril. El van acompanyar l’Eduard Moret, director general de Promotourist; Josep Maria Bernadas, creador d’Altaïr i antropòleg; i Vicenç Martí, director general de Grupo Reside. I entre els temes que es van planteja derivats de la celebració del Saloufest com a eix temàtic principal, destaquen el turisme de qualitat, definició del model turístic per Catalunya, imatge de la destinació turística de Salou o polítiques i planificació turística.

En el següent enllaç es pot veure el programa complet.