El passat 18 d’abril va tenir lloc una jornada sobre finançament dels municipis turístics en la que hi va participar la directora de l’Escolla Universitària del Maresme, la Montserrat Vilalta així com el doctor en ciències econòmiques el Dr. Jesús Alvarez, professor també de l’EUM.  A l’acte també hi van assistir el coordinador dels estudis de turisme de l’EUM, l’Albert Blasco, i els seus estudiants de turisme.

L’objectiu de la jornada va ser analitzar i reflexionar sobre els impactes tan positius com negatius que el Turisme té en les destinacions turístiques i com aquests afecten als residents dels municipis. Doncs tot i que no hi ha dubte que el turisme aporta grans beneficis macroeconòmics i que el 40% de les economies mundials  depenen de
l’activitat turística, també s’ha de reflexionar sobre com afecta aquest turisme a la població que viu ens els municipis. Així problemes com la inflació artificial de les destinacions, l’augment de la població en les èpoques turístiques, l’alteració de la quotidianitat dels residents, els impactes a l’entorn i la cultura, entre d’altres, son realitats que mereixen ser debatudes amb la finalitat de trobar la millor forma de finançament d’aquest municipis turístics.

Així doncs la jornada celebrada a l’Escolla d’Administració Pública va posar sobre la taula la problemàtica dels  municipis turístics i les possibles solucions.