El curs 2017–18 es va iniciar la primera edició del Màster en Industria 4.0 organitzat conjuntament per els Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació (EIMT) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i l’Escola Superior Politècnica de TecnoCampus (ESUPT), centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra.

Es tracta d’un màster propi, no presencial i amb una durada prevista de dos cursos, que es desenvolupa sobre la plataforma de formació en línia de la UOC. Els continguts del Màster estan organitzats en quatre especialitzacions de 12 crèdits ECTS cada una (Desarrollo de Sistemas CiberfísicosIntegración de Sistemas CiberfísicosFabricación Inteligente Transformación Digital de la Empresa ), i que tracten amb profunditat i a partir de l’estudi de casos reals les diferents tecnologies i els aspectes de transformació del negoci que són la clau de la Indústria 4.0 amb l’objectiu de proporcionar una formació integradora.

En aquest marc, l’empresa SALICRU ha col·laborat en el desenvolupament de l’especialització de Transformació Digital de l’Empresa, aportant un cas d’estudi basat en el seu model d’empresa i en les necessitats i reptes a que ha de fer front una empresa que dissenya, fabrica i manteniment de productes que garanteixen el subministrament elèctric continu.

El cas que ha preparat SALICRU parteix d’uns objectius estratègics de producte i de servei, i té en compte les diferents disciplines que intervenen en el disseny dels seus productes. Proporciona un esquema funcional, així com les demandes del sistema de producció, i les característiques del mercat.

El cas plantejat per SALICRU no reflecteix exactament la realitat de l’empresa ni la infraestructura real de SALICRU, però permet plantejar als estudiants un cas basat en una empresa industrial real. Així, els estudiants poden aprendre dels problemes de la indústria real i discutir i proposar solucions sobre problemes multidimensionals: estratègia, negoci, digitalització, innovació, seguretat informàtica, intel·ligència de negoci i analítica de dades.

El cas proposat per SALICRU és la base sobre la que es planteja la resolució de qüestions pràctiques a cada un dels mòduls de l’especialització: Gestió de la Transformació Digital, Gestió de la Innovació, Gestió de la Ciberseguretat i Analítica de Dades.

La participació de SALICRU en el Màster Indústria 4.0 és una mostra del compromís de l’empresa en el seu camí cap a la transformació digital, tal com diu Jordi Montero, director de R&D de Salicru: La participació de Salicru en aquest Màster sobre Indústria 4.0 ens permet un doble objectiu: col·laborar en la formació d’enginyers especialitzats en l’aplicació de la Indústria 4.0 i, al mateix temps, poder recollir propostes innovadores sobre el model d’empresa i la manera de treballar amb un producte i un mercat com el nostre. És una col·laboració a tres bandes en la que tots hi guanyem, universitat, empresa i estudiants.

Tal com explica el Dr. Jordi Ayza, professor responsable de l’especialització Transformación Digital de la Empresapoder treballar sobre un cas pràctic proposat per una empresa com SALICRU, que te plantejat el repte de la Indústria 4.0 i que està seguint el camí de la transformació digital, ens permet plantejar als estudiants del màster un cas real, amb problemes reals i amb tota la complexitat d’una empresa amb tecnologia avançada, amb un entorn productiu globalitzat i amb un mercat plural i internacional.

Per la seva part, el Dr. Pere Tuset, professor responsable del Màster en Indústria 4.0 per part de la UOC, remarca els beneficis de la col·laboració entre les tres entitats: A la UOC, universitat líder en la formació superior en línia, vam entendre que oferir aquest màster industrial, que exigeix treballar un conjunt ampli de disciplines i, al mateix temps, amb un equip de professionals amb experiència industrial real, requeria treballar col·laborant amb altres entitats. La organització d’aquest màster amb l’ESUPT i la col·laboració amb empreses com SALICRU ens permet oferir, com volíem, el millor Màster en Indústria 4.0 del mercat.

 

SALICRU investiga i desenvolupa equipament d’electrònica de potència per garantir un subministrament elèctric continu, net i fiable, i és l’empresa líder indiscutible d’aquest sector al mercat espanyol. https://www.salicru.com/ca/