La ciutat de Mataró (Barcelona ) va acollir entre els dies 29 de juny a 2 de juliol el Congrés OCITUR’14, que es va celebrar conjuntament amb The Fourth International Conference on Tourism between China and Spain (ICTCHS2014), centrada en les relacions entre els dos països, sobretot pel que fa a turisme i hostaleria.

El congrés va estar dividit en dos grans blocs, la part acadèmica i la part professional. La part acadèmica consisteix en que experts del sector turístic,  tant d’Espanya, Xina  o de tot el mon, puguin exposar els seus coneixements i recerques amb altres membres de la conferencia de manera directa. La part professional està dedicada a emprenedors i empreses del sector amb l’objectiu que facin partícips  a altres membres de la seva experiència, per tal de poder debatre els diversos factors que intervenen en el futur del turisme.

L’objectiu del Congrés ha estat reunir investigadors, empreses i institucions que, interessades en l’oci i el turisme, fan recerca per crear coneixement, productes, serveis i empreses. En aquest sentit i pel que fa als resultats acadèmics i científics, Ocitur ha comptat amb prop de 200 comunicants, entre taules i taules rodones, moltes de les quals es van haver de fer en paral·lel donat el volum de ponències, la major part de les quals protagonitzades per persones de l’administració, empresaris i professionals.

Hi ha hagut comunicants i ponents gairebé de totes les universitats catalanes, diverses d’espanyoles (Balears, Canàries i Deusto), i d’internacionals de països com Tailàndia, Xina, Japó, Austràlia, Estats Units, Portugal i Mèxic. Les propostes presentades van girar al voltant de l’evolució i els recursos d’una destinació madura de sol i platja, les noves tecnologies i tendències en el màrqueting, l’especialització en turisme cultural, la gestió dels recursos humans dins del sector, així com les relacions turístiques entre Espanya i la Xina, entre d’altres.

http://ocitur.tecnocampus.cat/ca/