Bon cap d’any 2021 i bona entrada d’any 2022 amants de la Turistologia! Aquest any, una paraula s’ha fet molt popular a partir del següent vídeo d’en Mark Zuckerberg anunciant el canvi de nom de Facebook a Meta… METAVERSE! Como podeu veure al vídeo, apareixen almenys dos interessants exemples de com aplicar el concepte de Metaverse al nostre estimat sector (com diu el gran mestre Joan Massanés Vilaplana: “deixem que la practica ens ensenyi la teoria”).

Primer exemple (3:45”): dues amigues, una al Japó i l’altra als Estats Units, compartint activitats lúdiques. Primer un concert en un lloc real, després una festa en un entorn virtual.
Un altre exemple (6:25”): Dos amics jugant als escacs, un a Nova York i l’altre a Barcelona!

Tal i com vàrem explicar en aquest post sobre economia circular i noves tecnologies, són dos bons exemples de les oportunitats que representen la creació, comunicació i comercialització d’experiències hibrides en Turisme! Veieu el potencial? Un Turista, visitant una Destinació Turística, pot crear grups i seduir-los per visitar llocs concrets en un temps concret tot gaudint d’una experiència híbrida on es barregin Turistes, habitants de la Destinació Turística i membres de la seva comunitat arreu del món.

Les experiències hibrides al Metaverse poden generar Destinacions i Empreses Turístiques mes rendibles i mes sostenibles!

Anem a veure un altre exemple: “Cities VR by Fast Travel Games

Crear ciutats? I per què no dissenyar experiències transformadores amb la capacitat de millorar la vida personal i professional dels Turistes? Alguns us podeu preguntar… “tot el que hem après a classe serà aplicable en aquest nou món?” Per suposat! En cas contrari no podríem parlar de la Turistologia com una Ciència! Vosaltres (futur de la Turistologia!!!) esteu preparats per gaudir de totes les oportunitats d’aquest nou món!
Qui pot estar més preparat que vosaltres, membres de la Ciència dels Viatges, per crear, comunicar i comercialitzar experiències hibrides transformadores per als #Turistes que viatjaran per diferents mons? Per cert, ara hi ha altres universitats oferint cursos de Metaverse. Nosaltres portem un quants anys explicant aquests conceptes a les nostres assignatures del nostre grau

¡És el que tenim els Turistòl@gs! ¡Estem boixos pel Turisme i les Noves Tecnologies!!!!

Ens veiem aviat pel món de la Turistologia, diguem-li la Terra, diguem-li Metaverse!

Salut I TURISME!!!