crosfit3 Un altra experiència pels alumnes de CAFE dins l’ assignatura d’ Activitat Física a la Sala de Fitnes ; van visitar el Box de Crossfit de Mataró dirigit entre d’ altres per Ivan Rosa i Victor Fontseca, el box es troba molt a prop del Tecnocampus i està equipat amb tot el material necessari per a realitzar qualsevol exercici relacionat amb el croosfit. En què consisteix aquesta modalitat?

  • És mètode que ajuda a les persones a millorar la seva condició física a partir de moviments funcionals realitzats a alta intensitat on els entrenadors s’ encarreguen de garantir la Técnica i realitzen les correccions oportunes per a prevenir i evitar lesions.
  • Es tracta de diferents rutines les quals les descriuen en una pissarra i es poden anar seguint.
  •  És un treball que acostuma a fer-se en grup; Durant el dia, es programen els entrenaments i cadascú tria a quin grup vol/pot anar segons la franja horària que més convingui. A partir d’allà, toca entrenar.
  • La motivació, l’autosuperació i el treball en grup fan del crossfit una modalitat d’entrenament competitiva però sobretot diferent a altres sistemes més pautats.

Els alumnes van iniciar la sessió pràctica fent un tastet de la màquina de rem i un treball amb el propi pes corporal i seguidament es van dividir en dos grups;

Un que va treballar a la zona de barres; on mitjançant exercicis de balanceig van simular una progressió per a fer el pull-up. I l’ altre grup va realitzar el que seria la progressió per a realitzar el pes mort. Tot seguit se’ls va proposar un sistema per treballar per parelles amb un plybox; una mena de coixí de suport per a realitzar abdominals; el treball va consistir en realitzar les series que es proposaven dins el menor temps possible.

També van fer un tast de l’ aprenentatge dels moviments d’ halterofília aplicats al crossfit, un tast de moviments de la gimnàstica artística aplicada a l’ entrenament de crossfit i un mini Wod ( Work Of The Day)

Mercè Gil, alumne que va viure l’ experiència ens explica que la rebuda va ser molt agradable , que totes les progressions van estar molt ben explicades i desglossades al detall amb el Víctor i en Ivan, tècnics del box exemplificant-ho en cada moment. Ella destaca l’ ambient “ de tu a tu” que es va formar amb ells al final de la sessió, que va donar lloc a un torn obert de preguntes on va haver-hi força participació. En línies generals el crossfit va agradar als alumnes; van trobar l’ experiència molt enriquidora, donat que es tracta d’ una nova tendència cada cop més coneguda dins del molt del fitness per tant troben que és important haver-la conegut de la mà de professionals i haver tingut un tast de tot allò que ofereix la modalitat.