blooocManifestacions Bàsiques de la Motricitat; Aquest és el nom que rep una de les assignatures relacionades amb el desenvolupament motor de l’ humà, que es cursa dins del segon  trimestre del primer any de CAFE.

Aquest curs els docents són en Lluís Albesa i en Manuel Garnacho.

Quins són els continguts que es tracten aquesta assignatura? Doncs bé, en Lluís ens explica que l’ assignatura la podríem dividir en dues parts;

  • Una on s’ estableixen quines són les bases per a fer un estudi de les habilitats motrius i el seu desenvolupament, és a dir en llenguatge col·loquial; que és allò en què ens hem de fitxar per a poder estudiar una habilitat motriu com és caminar, saltar, corre, etcètera (no tothom camina, salta i corre igual al llarg de la seva vida) i com es desenvolupa aquesta habilitat al llarg de les etapes evolutives de la persona.
  • I en l’ estudi en concret de les habilitats motrius bàsiques; en la seva valoració, en el seu desenvolupament i en la seva construcció de tasques que faciliten la millora o desenvolupament de l’ activitat.

Al llarg del trimestre els alumnes han anat realitzant diferents seminaris; aquests seminaris a part de ser una eina avaluativa, han servit per dur la part teòrica a la practica, en Lluís ens explica que ho fent-ho així si l’ alumne els realitza bé, sabent el què i el perquè, facilita molt la comprensió dels conceptes.

Des del meu punt de vista com a estudiant de CAFE i com a futura professional, trobo que és una assignatura molt important i bàsica en la formació de qualsevol CAFE, donat que es basa en l’ estudi de les habilitats bàsiques de l’ humà; Aquestes habilitats bàsiques combinant-les es converteixen en habilitats més complexes i específiques tant de modalitats esportives concretes com d’ accions que es duen a terme dins la vida quotidiana.

Jo vaig poder tenir l’ experiència d’ aplicar els coneixements que anava adquirint al llarg de l’assignatura dins l’ àmbit de la docència fent sessions d’ escola esportiva a nens i nenes de P3 d’ un club esportiu . Allà vaig poder observar com tots els estadis de desenvolupament de les habilitats que estudiàvem a classe, es donaven en els nens i de com aquest evolucionaven amb l’ ajuda de tasques que facilitaven l’ aprenentatge i el desenvolupament de l’habilitat, però també he pogut experimentar com aquesta assignatura és transversal a molts altres àmbits;

Des de l’ observació de persones grans, que a causa del desgast físic han tingut modificacions del seu patró motor, fins a equips de rendiment on en treballar les habilitats motrius bàsiques de manera concreta, es milloraven les habilitats específiques de l’ esport.