Salut 2

El passat dijous dia 26 d’Octubre vàrem viure una gran jornada d’activitat física, gràcies a la inauguració del nou parc de Salut instal·lat a l’entorn del TecnoCampus.

Una cinquantena de persones es van apropar al parc per veure les noves instal·lacions. El parc consta de dos circuits, un circuit de Wellness amb 7 aparells, dos d’ells per treballar l’aparell cardiorespiratori, i els altres cinc per treballar l’enfortiment muscular i la flexibilitat. En l’altre circuit, l’esportiu, podem trobar diferents aparells repartits pel passeig marítim on poder treballar la força, l’equilibri o la flexibilitat.

L’acte, on van assistir l’alcalde i els regidors i tècnics de Salut i Esport de l’Ajuntament de Mataró, va començar amb una visita pels circuits, guiada i supervisada per una vintena d’alumnes voluntaris del Campus Saludable. Dins del grup de voluntaris, els alumnes de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE), ajudats pels altres companys del Campus, han estat els dinamitzadors de l’activitat, ensenyant a tots els assistents el funcionament dels aparells. També van dinamitzar una sessió d’estiraments i una sessió de running. Els assistents també van poder gaudir d’una sessió de Chi Kung.

????????????????????????????????????

El TecnoCampus, que imparteix tres graus relacionats amb l’àmbit de la Salut, vol incentivar els hàbits saludables a tota la comunitat d’estudiants i treballadors del centre universitari i del parc empresarial. El projecte “Campus Saludable”, treballa perquè la comunitat universitària tingui a l’abast les màximes facilitats per poder tenir un estil de vida més saludable.

La Dra. Alba Pardo, coordinadora del “Campus Saludable” i professora del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, ens va contestar a aquestes preguntes:

  • Creus que el Campus Saludables és d’ajuda per a la comunitat TecnoCampus?

Sí, el Campus saludable vetlla per promocions hàbits saludables tant als estudiants com als treballadors del Tecnocampus.

Accions com oferir alternatives de menús saludables al restaurant o a la cafeteria, oferir varietat de productes saludables a les màquines expenedores, tallers  de formació en hàbits saludables així com campanyes d’educació en salut són algunes de les accions del Campus Saludables que ajuden a prendre consciència sobre el propi estil de vida i ajuda a incorporar aquests hàbits saludables al dia a dia. D’aquest manera ajudem a sumar més salut, tant a nivell físic, mental com social.

A més a més, els estudis científics recents mostren com les persones que adopten un estil de vida saludable tenen més vitalitat i energia, millor rendiment acadèmic i productiu, millor atenció i concentració.

  • És una oportunitat per als alumnes del TecnoCampus el fet de poder participar en el Campus Saludable?

Participar en la Comissió Campus Saludable és una oportunitat per tots aquells estudiants que els hi interessi la salut i  un estil de vida saludable i vulguin transferir els seus coneixements en situacions reals dintre la comunitat universitària i població de Mataró.

La transversalitat de la Comissió compta amb la participació d’alumnes de tots els graus i això permet que ells i elles creïn projectes comuns i visquin experiències més enriquidores organitzant i dissenyant accions des de diferents perspectives en situacions reals.

Els alumnes poden formar-se com agents de salut mitjançant un curs de formació de la Fundació Prevenció Àmbit i l’Agència Catalana de Salut Pública que els apodera per poder dissenyar i dinamitzar campanyes de salut.

Especialment els estudiants de CAFE tenen una gran oportunitat dintre el Campus Saludable per posar en pràctica els seus coneixements relacionats amb l’activitat física i la salut i dissenyar i dinamitzar accions amb població i situacions reals al Parc Urbà de Salut Tecnocampus. Són els principals assessors en com adoptar i mantenir un nivell d’activitat física, així com els principals professionals esportius al campus. A més a més, el fet de participar amb altres estudiants permet que ells i elles s’enriqueixen de noves competències i puguin crear projectes d’activitat física, esport i salut més innovadors i transversals.

????????????????????????????????????
Alumne de CAFE ensenyant el funcioanement d’un dels nous aparells instal·lats.

Podríem definir aquest parc de salut, com un gimnàs gratuït en l’entorn natural dels voltants del TecnoCampus, obert per a tot el públic, sense tenir en compte l’edat ni el nivell de condició física.

És una gran oportunitat per als ciutadans de Mataró de poder tenir una millora en el nivell d’activitat física, reduir el sedentarisme i millorar el benestar social.