El Grau en Logística i Negocis Marítims, per la mateixa naturalesa dels seus estudis, és un dels estudis amb més vocació internacional i compromís de mentalitat globalitzadora, en un context comercial cada vegada més complex.

Com a part de la internacionalització del nostres estudis, els dies 18 i 19 de novembre, sota l’organització de Naucher Global i l’Autoritat Portuària de La Spezia, l’Auditori del Rectorat de la Universitat Tecnològica de Panamà, es va reunir a l’equip Internacional del Projecte WiderMoS – pioners a nivell mundial amb el sistema d’Autopistes del Mar i la seva connexió amb altres xarxes intermodals, amb la intenció de compartir les experiències en els últims avenços del món en autopistes del mar (Wide Interoperability and new governance Models for freight Exchange linking Regions through logística maritime based Corridors), analitzant la seva connexió amb els corredors de transport intermodal desenvolupats a la Unió Europea.

L’esdeveniment va ser inaugurat per la Ing. Àngela Caicedo Llacuna, Degana de la Facultat d’Enginyeria Civil de la Universitat Tecnològica de Panamà i va comptar amb les ponències, per la part europea, de la Sra. Federica Montaresi de l’Autoritat Marítima de la Spezia, qui a més és líder del projecte, el Sr. Alexio Picco, per part de l’equip de Circle del Port de la Spezia, el Cpt. Agustín Montori i el Cpt. Jesús Carbajosa, membres de WiderMoS Spain i el Dr. Jesús I. Martínez Marín, coordinador del Grau en Logística i Negocis Marítims del TecnoCampus de Mataró-Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i Rideport.

3-TCM

En el marc d’aquestes jornades, el Coordinador del Grau en Logística i Negocis Marítims i l’equip de WiderMoS es van reunir amb les autoritats acadèmiques de la Universitat Marítima Internacional de Panamà, que té entre les seves carreres la Llicenciatura en Gestió Logística i Transport Intermodal, amb la finalitat d’estrènyer vincles entre les dues institucions, donada la importància d’aquesta universitat per al Canal de Panamà i per tant la seva connexió directa amb el negoci internacional, amb la idea d’establir possibles convenis de mobilitat i cooperació, que en el futur beneficiarien a ambdues institucions.

4TCM

També es va realitzar una reunió en el mateix sentit, amb la Universitat Tecnològica de Panamà, en relació amb la carrera que allà s’imparteix anomenada Llicenciatura en Logística i Transport Multimodal, donada la similitud amb els programes que impartim.

En l’esdeveniment, es va presentar com a ponència, el model del TecnoCampus com a exemple d’integració societat-universitat-empresa, així com l’oferta acadèmica actual, la summer school i especialment el Grau en Logística i Negocis Marítims reforçant la visió com a escola de negocis i el seu enfocament per al món logístic i marítim en general.

1TCM

Al seu torn i gràcies a la presència de la Confederació Centroamericana de Transport Marítim (COCATRAM) i l’Autoritat Marítima de Panamà, el Sr. José Dopeso, va compartir la visió regional en aquest aspecte, destacant el Projecte Integració i Desenvolupament Mesoamérica pel que fa al Transport marítim de curta distància on es van poder constatar els objectius comuns, així com els problemes, perquè aquestes experiències serveixin potser de referència en l’esdevenir d’aquests projectes a l’Amèrica Central i el Carib, a més es va comptar amb les brillants ponències del Cpt . Orlando Allard, personatge de prestigi internacional del món marítim panameny i la professora Kristel Suarez de la Universitat Marítima Internacional de Panamà amb una excel·lent dissertació sobre la el TMCD a la regió i per part de la Universitat Tecnològica de Panamà, el Dr. Juan Jordán Castillo , també va compartir profundes reflexions acadèmiques sobre el present i el futur de la integració centreamericana en matèries de transport marítim.

Un cop més, s’evidencia l’impacte internacional dels estudis impartits al TecnoCampus i la connexió del grau de logística i negocis marítims amb l’entorn empresarial i el desenvolupament logístic, com serà d’aquí a pocs mesos, l’obertura de les noves rescloses de la ampliació del canal de Panamà i el seu impacte per a l’economia internacional, potser alguns dels nostres estudiants puguin fer pràctiques o estades, en aquestes instal·lacions.