El projecte també compta amb el suport d’entitats empresarials con ASEGEMA i FAGEM i del centre tecnològic EURECAT, molt implicats en el desenvolupament i aplicació de la Indústria 4.0

L’Escola Politècnica Superior de Tecnocampus, ESUPT, vol donar resposta a la necessitat de disposar d’enginyers graduats amb competències tecnològiques i personals que facilitin a les empreses industrials avançar en la implantació de la Indústria 4.0, traient profit de les tecnologies que la faciliten, com són:  Analítica de dades, IIoT, Fabricació flexible, Robòtica col·laborativa, Fabricació additiva, Ciberseguretat, nous materials, teixits intel·ligents, entre d’altres.

La idea és oferir als estudiants dels graus en Enginyeria Mecànica, Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, i Organització Industrial, la possibilitat de treballar un conjunt d’assignatures que els donin la visió i els coneixements bàsics per afrontar els reptes de la Transformació Digital de la nostra indústria i avançar cap a la fàbrica intel·ligent.

Per ajudar a definir els continguts d’aquestes assignatures i les metodologies de treball a utilitzar durant el curs, l’ESUPT ha demanat la col·laboració de un grup important d’empreses. L’objectiu d’aquesta col·laboració és doble, per un costat les empreses col·laboradores ens expliquen quines són les competències que més valoren i en quin grau d’implantació de la Indústria 4.0 es troben i, per l’altre, millorem el coneixement mutu de possibilitats i necessitats que ens ajudaran, a Tecnocampus, a proporcionar una formació basada en problemes reals i, a les empreses, a conèixer els nostres estudiants i les nostres capacitats com a centre de transferència de coneixement.

Ara mateix estem realitzant la primera fase del projecte: entrevistar les empreses per tenir la seva visió i conèixer els seus interessos. El grau de complicitat que hem trobat entre les associacions empresarials i també entre les mateixes empreses és ben alt. Fins al present s’han apuntat a col·laborar amb nosaltres les següents empreses i entitats: Aigües de Mataró, Aetech, AVL Ibérica, Eurecat, FAGEM, Hidrocolor, ASEGEMA, Hound Line, Kern Pharma, Kriter Software, Multivac Production Spain, Rockwell Automation, Salicru, Schunk Intec, Star Textil, Grup Blamar, Tintes Industriales Moix, CP Aluart, i Vincolor,

I continuem amb la campanya de captació d’empreses col·laboradores. Aquesta col·laboració és un exponent clar de la vitalitat i dinamisme del nostre teixit industrial i també de l’interès de l’entorn empresarial per la Indústria 4.0 i per disposar de professionals ben preparats.

Aquest projecte d’estudi de necessitats i disseny de la Menció en Fabricació Intel·ligent en la Indústria 4.0 forma part del Projecte d’especialització i competitivitat territorial PECT Mataró-Maresme, liderat per l’Ajuntament de Mataró, i que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el Fons Europeu de Desenvolupament Regional de l’Unió Europea, i de la Diputació de Barcelona.