Esquemes, diagrames, organigrames, mapes conceptuals, etc. N’hi ha de molts tipus i es poden trobar moltes eines per a fer-los.
Un exemple és el programa Mindmeister, que és molt útil per a construir mapes mentals o desenvolupar una pluja d’idees.
Però en aquest post descobrirem què és Mindomo i les seves possibilitats.
Es tracta d’una eina per elaborar mapes conceptuals que funciona a través d’un compte online i des de l’ordinador, ja que es pot descarregar el software. A més, pot integrar-se amb Google Apps i funciona en diferents sistemes operatius i plataformes com Windows, MAC, Linux, iPad i Android.
El programa permet compartir els mapes conceptuals amb més usuaris, tant per a visualitzar-los com per a editar-los de manera simultània. Per aquesta raó és un bon instrument educatiu i per a treballar en grup.
Els mapes conceptuals tenen moltes opcions d’edició, una d’elles és que es poden afegir arxius o imatges. A més, té una prestació molt interessant per fer presentacions interactives, molt útils, per exemple, quan es vol explicar un procés. De fet, és una propietat similar a la de Prezi, un editor de presentacions.
Deixarem que vosaltres mateixos descobriu fins a on pot arribar Mindomo, però per començar us recomanem que mireu alguna de les videoguies que hem fet.
Videoguia de Mindomo (I): Crear i editar un mapa conceptual from Unitat Tecno-didàctica on Vimeo.
Videoguia Mindomo (II): Guardar un mapa conceptual from Unitat Tecno-didàctica on Vimeo.
Videoguia de Mindomo (III): com compartir i publicar un mapa conceptual from Unitat Tecno-didàctica on Vimeo.