Professors investigadors i col·laboradors del Grup de Recerca en Activitat Física, rendiment i salut de l’Escola Superior de Ciències de la Salut han publicat aquest passat any un total de tretze articles en revistes com “International journal of sports medicine” o “Journal of the International Society of Sports Nutrition”, les quals són d’un alt impacte en l’àmbit estatal i internacional.

El Dr. Manuel V. Garnacho, ha intervingut en moltes d’aquestes investigacions on volem destacar l’última publicació: “Effects of a single dose of beetroot juice on cycling time trial performance at ventilatory thresholds intensity in male triathletes”, estudi en què ha treballat conjuntament amb Guillem Palau, ex-alumne del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, actualment realitzant un Doctorat a la Universitat de Barcelona i el Màster en Entrenament Personal i Readaptació Físic-Esportiva del TecnoCampus. En aquest estudi s’ha demostrat que es podria incrementar la capacitat respiratòria i el rendiment de triatletes, prenent petites dosis de suc de remolatxa abans dels entrenaments.

Aquest grup liderat pel Dr. Garnacho, l’any passat publicaven articles com: “Oxygen Uptake Slow Component and the Efficiency of Resistance Exercises”, estudi que forma part de la tesi doctoral del docent Sr. Lluís Albesa i en els que també hi ha participat diversos docents del grau com el Dr. Eulogio Pleguezuelos, la Dra. Noemí Serra o el Dr. Manuel Gomis. En aquest segon estudi, és vol demostrar que el treball de força pot tenir els mateixos beneficis que les activitats de resistència aeròbica per a segons quines patologies, cosa que ens podria ajudar a prescriure exercici físic per a diferents poblacions i patologies.

L’objectiu del grup AFIRS és investigar i trobar millores en l’àmbit de la salut, l’esport i el rendiment esportiu, en un àmbit multidisciplinari on i intervenen professionals de l’esport, fisioterapeutes, infermeres i metges.