La setmana passada vam rebre la visita del Jordi Diz, cas real de lesió neurològica (Traumatisme cranioencefàlic). Aquesta visita està emmarcada en la part específica del temari control motor de l’assignatura Aprenentatge i desenvolupament motor de segon curs del Grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’esport del TecnoCampus i tercer curs de la Doble titulació CAFE i Fisioteràpia, de l’Escola Superior en Ciències de la Salut del TecnoCampus.

Hem conegut el seu cas fent incís en el traumatisme cranioencefàlic greu, la seva fisiopatologia, les conseqüències, el seu pronòstic i així com les diferents funcions cognitives i les seves principals alteracions quant a control motor.

Hem pogut conèixer totes les fases de rehabilitació per les que ha passat i el punt on es troba ara; un dels seus principals objectius és la readaptació a la carrera i a l’esport en general, amb la finalitat de poder tornar a córrer i competir en alguna modalitat esportiva.

Els alumnes de l’assignatura han pogut veure un cas real de readaptació neurològica, han pogut observar l’estat del Jordi Diz quant a control motor i han proposat diferents tasques que realitzarà en l’àmbit esportiu i funcional de la vida diària.

Els alumnes han elaborat un entrenament adaptat i enfocat a la millora del control motor amb l’objectiu de readaptar al Jordi Diz a diferents activitats esportives en general: halterofília, boxa, basquet, carrera, etc.

La visita ha servit per poder treballar directament sobre un cas real i apropar l’alumnat al món laboral i volen donar les gràcies a en Jordi Diz per compartir amb nosaltres la seva història, per la seva generositat i animar-lo a seguir treballant per recuperar-se cada dia i seguir millorant en el seu procés de “Renéixer” o “Readaptació”.

Link del seu lloc web: http://www.jordidiz.com