Nova oferta formativa pel curs 2012/2013: Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE)

De cara al proper curs acadèmic que s’iniciarà el setembre vinent, els centres universitaris Tecnocampus augmenten l’oferta formativa oferint dos nous graus: un en Màrqueting i Comunitats digitals l’altre en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, i dos nous màsters en l’àmbit del Turisme i la salut: el Màster Universitari en Gestió de Destinacions i Equipaments d’Oci i Turisme i el Màster en Cronicitat i Dependència.

Quant al Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) que se suma a l’oferta formativa actual de l’Escola superior de ciències de la salut, te com a principals objectius:

  • Impartir la formació inicial per docents en educació física en el sistema educatiu, amb especial atenció sobre l’educació secundària i el batxillerat.
  • Formar professionals especialistes en l’activitat física per a la salut.
  • Formar especialistes en l’entrenament esportiu, tant en la iniciació com en l’alt rendiment.
  • Preparar professionals experts en planificació, organització i gestió esportiva, en l’àmbit de l’oci, el turisme i el temps de lleure i l’espectacle esportiu, tant en institucions públiques com privades.
  • Preparar professionals en les iniciatives privades tant en l’àmbit del wellness, la salut i el benestar de les persones com en l’àmbit dels esports nàutics i les activitats marítimes i subaquàtiques.

Pel que fa a la besant metodològica d’aquest grau en CAFE, destacar el seu desplegament en modalitat semipresencial però…

Què implica que els estudis de CAFE siguin semipresencials?
Agafem el millor de l’aprenentatge presencial i tots els avantatges de treballar a distància per construir un entorn de proximitat, eficient i posant a l’estudiant i al seu aprenentatge al centre de tot plegat.

Com afecta això a les pràctiques?
Les pràctiques són totes presencials i es realitzaran a diferents instal•lacions esportives.

Com afecta a les assignatures teòriques?
Aquestes assignatures ja no només es basen en classes magistrals i passen a ser més pràctiques i personalitzades. A l’hora, les TIC ocupen una part més rellevant en el procés d’aprenentatge, treballant en xarxa amb companys o professors podem comunicar-nos i aprendre col•laborant des d’un ordinador, tablet o terminal mòbil.

Vol dir que vindrem menys a la universitat?
Que la metodologia d’aprenentatge canvií no vol dir que es treballi menys ni que l’activitat sigui fora del campus. Precisament s’aprofiten les instal•lacions i els recursos de forma més intensiva i el temps es reparteix entre l’aula, la biblioteca, els laboratoris o les sales de treball.

Recordeu que podeu informar-vos en profunditat de tota la oferta formativa dels centres universitaris TecnoCampus a les jornades de portes obertes 21 d’abril de 2012.

Alex Araujo

Publicat per Alex Araujo

Alex is an IT engineer, Degree in Audiovisual Communication and MsC in Information Society by Universitat Oberta de Catalunya. Alex’s major area of expertise and research is information technology applied to learning processes. He is an experienced consultant of IT and learning networks administration.

Una resposta per Nova oferta formativa pel curs 2012/2013: Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE)

  1. Pingback: Fem balanç del curs 2011/2012. La xarxa de capital cognitiu | El Bloc de la Unitat Tecno-Didàctica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *