ACTIVITAT FÍSICA, EMBARÀS I POST PART A CAFE: SESSIÓ DE MARTA PUIGDOMÈNECHmamifit 1

Dins l’oferta d’optatives del grau de CAFE de l’ESCST hi ha l’optativa d’Entrenament Funcional Avançat. Els continguts d’aquesta assignatura estan relacionats amb el treball de força, la valoració funcional, la integració d’activitats dirigides als objectius específics i l’adaptació de l’entrenament als grups poblacionals.

Un dels grups poblacionals que vàrem tractar el passat 27 de gener va ser el d’embarassades i post part i per això vam rebre la visita d’una gran professional en aquest àmbit; la Marta Puigdomènech Aliberch. La Marta, llicenciada de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per l’ INEFC Bcn, i amb un màster de readaptació a l’esforç de la FUB,  és una professional dins l’àmbit de l’activitat física en l’embaràs i el post part i a més a més és la directora de l’empresa MAMIfit a Sabadell i Sant Cugat. La classe es va basar en una petita lliçó teòrica i una part pràctica. A la teòrica vam tractar;

  • Allò que era important que tinguéssim en compte si treballàvem amb embarassades; com la diàstasis abdominal, el sòl pelvià i la postura.
  • El tipus d’entrenament que havíem de realitzar  durant l’embaràs ; exercicis que incloguin mobilitat tenint en compte la postura, força i exercicis cardiovasculars.
  • I que és el que havíem de tenir en compte del post part; la reprogramació de la faixa abdominal, la postura, el sòl pelvià, progressió d’exercicis, etcètera.

A la part pràctica ens va fer una demostració del que seria un exemple d’un entrenament per a un grup d’embarassades tenint en compte tots els inputs treballats a la part teòrica: havíem de cuidar especialment la postura. El treball de la faixa abdominal s’havia de fer de manera indirecta i vam fer els exercicis específics del sòl pelvià.

Personalment penso que la classe va ser molt profitosa per l’alumnat de CAFE. Sí que és cert que per a ser especialista en Activitat Física en l’embaràs, a més a més de la titulació de CAFE és necessari que el professional tingui formacions o coneixements més amplis que els que se’ns va poder transmetre durant la sessió. Però sí que ens va donar les eines i les bases per tal de que si com a graduats de CAFE, que ho serem a partir del juliol, ens dediquem a l’entrenament i ens trobem a una dona embarassada, tinguem un punt d’ inici i sapiguem per on començar.

Agraïr a la Marta tant els coneixements i l’experiència dins l’àmbit que va compartir amb nosaltres, com la professionalitat que va saber transmetre durant la sessió.

mamafit5 mamifit4 mamifit5.jpg