TACFIT i Mètode Hipopressiugrup

Un altra experiència pels alumnes d’ Activitat Física a la Sala de Fitness a la classe de l’ Alba, de la mà d’ un gran professional de l’ esport com és el Nèstor Serra.

En Nèstor és un gran professional amb moltíssims coneixements i experiència dins del món de l’ Activitat Física, actualment es entrenador, gestor i propietari del centre LUDUS de Barcelona i va venir al Tecnocampus per tal de poder compartir amb els alumnes de 3er el seu coneixement de dues modalitats; els abdominals hipopressius i el TACFIT.

El TACFIT es un programa d’ entrenament que esta basat en la fluïdesa del cos i la mobilitat articular, en el treball de força amb el propi cos i amb les Clubbells ( un tipus de pesa específica en forma de maça) i en el treball compensatori basat en Prasara Yoga. La seva prioritat principal es la salut de la persona que ho practica seguit del rendiment.

Pel que fa al mètode hipopressiu; es tracta d’ una gimnasia abdominal creada a la dècada dels 80 pel fisioterapeuta Marcel Caufriez. És una tècnica per a treballar la faixa abdominal i el sol pèlvic. El seu treball té nombrosos beneficis tant pel que fa a estètics; com serien la reducció del perímetre de la cintura, com relacionats amb l’ augment de la qualitat de vida, com seria la reducció de l’ incontinència urinària.

En Gerard Niño ens explica que la sessió que va dirigir en Néstor Serra va tenir dues vessants;

  •  Un breu resum i demostració del que és el TACFIT
  •   Una sessió del mètode hipopressiu.

Aquesta última part va incloure una part teòrica del perquè i l’ importància d’ aquesta tècnica i després van fer una classe pràctica d’ aquest tipus de entrenament abdominal.

Hipopressius Nestor

La meva promoció , el curs passat també vam poder gaudir de la visita del Néstor i de la seva professionalitat, recordo que va ser una classe molt profitosa i interessant on també vam poder conèixer de les mans d’ un expert en què consistia el mètode hipopressiu.

Trobo molt interessant que docents com l’ Alba, a més a més de fer-nos classe on ens transmetin els seus coneixements, ens portin diferents professionals de diferents àrees i que aquest puguin compartir amb nosaltres petites pinzellades de la seva especialitat, com ha estat el cas del Nèstor i les altres visites que han rebut els alumnes d’ aquesta assignatura.