Després de les vacances nadalenques, comencem amb força aquest segon trimestre, ni més ni menys que amb una conferència sobre hidratació en l’esport amb una convidada molt especial, la Mireia Porta.

La Mireia, Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments i Diplomada en Nutrició i Dietètica per la Universitat de Barcelona, forma part de l’equip fundador de l’Escola Catalana de Cineantropometria (INFEC-ECC) i és Antopometrista de nivell 3 per la ISAK (Societat Internacional per a l’avanç de la Cineantropometria). A nivell docent és professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i actualment exerceix de Dietista-Nutricionista al primer equip del Tottenham F.C i en la Federació Espanyola d’Hoquei Herba (RFEH).

IMG-1203

Alumnes de CAFE, infermeria, fisioteràpia i de la Doble titulació en fisioteràpia i CAFE a més de professors han pogut escoltar aquest fantàstic update en hidratació. Entre la molta informació ressaltar que les darreres tendències posen en dubte que calgui estar en continu estat d’euhidratació durant la competició, fins al punt que es poden observar situacions de deshidratació important en molts esportistes que fan podi, cosa que fa repensar que per aquests esportistes caldria repensar les etapes de la deshidratació. Ens ha explicat la seva experiència pràctica amb el primer equip del Totenham i les dificultats perquè els futbolistes estiguin sempre ben hidratats, fins al punt de tenir en el mateix estadi, en els vestidors, les taules per color de la orina d’Armstrong davant de l’urinari perquè l’esportista vegi el color de la seva orina i el compari amb els colors de les taules, i així pugui corregir la situació si està en una de les etapes de la deshidratació. Molt interessant i especialment enriquidora l’experiència de la conferenciant.

La conferència quedava circumscrita dins de l’assignatura de Nutrició i Ajuts Ergogènics (CAFE), però oberta a tota la comunitat Tecnocampus des del Campus Saludable.

Ha estat un veritable plaer poder tenir-la avui a les nostres aules i esperem que per als alumnes hagi estat una actualització.

Li desitgem molta sort i èxits, i esperem que ens pugui visitar de nou més endavant!