Twitter és un servei de microblogging que permet als usuaris publicar i llegir missatges amb una llargada màxima de 140 caràcters.

Important creixement

En els últims anys els perfils de Twitter han augmentat de forma notable. Segons Alexa aquesta xarxa social es situa en una 9a posició dels llocs web més visitats el 2011. Twitter ha publicat al seu bloc dades d’aquest mes de febrer, coincidint amb la Superbowl nord-americana. Al 2008, durant aquest esdeveniment, es van publicar 27 tweets per segon, aquest 2012, només 4 anys després, els tweets per segon van arribar a un màxim de 12.233.

Twitter com eina de recerca

Twitter ha esdevingut una eina de recerca d’informació per a moltes professions. Segons un estudi d’Arketi Web Watch el 2011 un 83% dels periodistes utilitza Twitter, Facebook i Linkedin per a cercar informació. Concretament, un 44% utilitza la popular xarxa de microblogging. Podeu descarregar l’estudi complert aquí.

Des de la Unitat Tecno-didàctica (@utc_tcm) hem volgut publicar una breu videoguia on mostrem com podem utilitzar Twitter com a eina de comunicació amb altres perfils, i com a eina de cerca d’informació.

Videoguia Twitter (I) Cerca d’informació from Unitat Tecno-didàctica on Vimeo.

Properament publicarem una videoguia sobre algunes aplicacions que ens poden facilitar l’ús de la xarxa social com a font d’informació.