El curs massiu online i obert (MOOC) del Tecnocampus i la UPF encara ja les seves últimes setmanes i, en aquest punt, ja podem començar a obtenir algunes dades més vinculades amb la participació real al curs que amb el nombre inicial d’inscrits.

Tot i que encara queden dues setmanes, més de 230 persones han finalitzat ja el mòdul que s’iniciava aquest dilluns i estan a l’espera de concloure el curs la setmana vinent, i són més de 770 els estudiants que han superat el mòdul quatre. La xifra d’estudiants que estan seguint el curs s’enfila fins als 3620, que van iniciar el mòdul zero i encara poden finalitzar els diversos mòduls fins a la data de tancament del curs, el proper 24 d’abril.

Pel que fa un dels indicadors més interessants en aquests tipus de curs, la participació, els diferents espais de debat superen ja les 1.950 intervencions repartides en diversos espais de conversa sobre el mateix curs o en la generació d’idees per sectors. En aquesta secció d’idees, les sinèrgies generades entre participants d’arreu del món superen els 300 missatges.

Bona acollida a la xarxa

El dia 30 de març l’Informatiu cap de setmana de TVE obria una notícia sobre els MOOC amb imatges d’Inotools (min. 10:48), mentre que a la xarxa, són ja 55.000 les visualitzacions i prop de 100 subscriptors al canal de vídeos docents del Tecnocampus on hi ha els materials del curs en obert. També a twitter, on el perfil @innotools compta amb 675 seguidors en quatre setmanes, el més destacat és la interacció que proporciona aquesta xarxa social permetent, per exemple, la resolució d’incidències o la visualització de comentaris i opinions a mida que va avançant el curs.

Alguns comentaris al TL #innotools