Volia comentar que no és obligat anar a veure dues exposicions que s’estan celebrant a Barcelona, l’una fins el Maig , al Caixa Forum , i l’altra fins mig Abril al Centre d’Art Santa Mónica, al final de les Rambles de Barcelona.

Dues exposicions sobre fotografia.

La primera, titulada “Seduïts per l’Art . Passat i present de la fotografia”, ens presenta un recorregut per la influencia de l’art clàssic en els orígens de la fotografia, i com aquests orígens influencien una part de la producció fotogràfica actual. Un recorregut selecte i sensorial, de domini tècnic,  ull precís i analític.

 

La segona, “ From here on, d’ara endavant la postfotografia en l’era d’Internet i la telefonia móbil” ,  ens presenta una polièdrica  reflexió, ja catalitzada en obra, sobre els nous protagonismes  de la imatge digital, per tant de la fotografia.

Una frase extreta del llibre catàleg,  escrita per Clément Chéroux, membre del equip de comissaris, entre el que es troba Joan Foncuberta , dit de pas el darrer premi Hasselblad de fotografia, ens diu:  “ Ara tenim a a casa una aixeta d’imatges que també transforma de manera radical els nostres hàbits  visuals”, referint-se a Internet clar, i equiparant-lo als altres serveis que ens han acomodat tant a les nostres cases com son la electricitat , l’aigua corrent o el gas.

De fet aquesta exposició ja és una proposta concretitzada del manifest postfotogràfic que el mateix Foncuberta ja va publicar i desglossar a la premsa l’any 2011: http://www.lavanguardia.com/cultura/20110511/54152218372/por-un-manifiesto-posfotografico.html.

Dues exposicions que ens acosten a la fotografia de manera diferent. Quines son les diferències ? Bona pregunta.  La resposta esta potser en que les dues exposicions son gratuïtes ,… o aquest és un aspecte que no respon a la pregunta ?

Massa preguntes, aneu-hi només aquells que no vulgueu que les imatges que ja us esperen a la cantonada no us …o millor aneu-hi  aquells que volgueu estar a la cantonada fent les noves imatges.