Samuel Aranda guardonat amb el World Press Photo l’any 2012, va impartir ahir una masterclass a l’assignatura de Fotografia Documental, conduïda pels professors Joan Safont i Cristofol Casanovas.

Arribava al Tecnocampus amb pas decidit i sense dubtes i preníem contacte en un matí plujós, mostra de qui apareixia era un testimoni fidel de la realitat mundial, grisa i enterbolida.sm01

sm03

World Press Photo 2011

Un cafè previ i una xerrada curta, intensa, amigable … ens indicava que la masterclass seria més que una exposició.

sm05

Aranda ha cobert durant 15 anys els conflictes i els moviments socials per tot el món, la migració i la actual i sempre temàtica dels refugiats per tot el món. Una mirada particular i clara sobre un mon global i difós.

sm02

Ha treballat pel New York Times, en Orient  Mig i Africa i ha estat documentant sobre Pakistan, Líban, Iemen, Colòmbia, China, etc.

Ha publicat a Natioanl Geographyc, Sunday Times Magazine, Stern, Le Monde i El Pais Setmanal.

sm04

Ha estat una xerrada interessant i distesa amb els alumnes i professors assistents. Finalment ha fet una rápida visita al TCM on li hem pogut mostrar les sinergies creades pels nostres investigadors i s’ha interessat per la história del Telmag, tant per les repercusions polítiques com tecnológiques del projecte.
sm07