Tel. +34 93 702 19 59 formaciopermanent@tecnocampus.cat

Estàs decidit: has de continuar amb els teus estudis. Saps que serà bo per la teva carrera, tens les ganes, la força de voluntat, i uns diners apartats per invertir en el teu creixement personal i intel·lectual. Però, quin curs estudiar? T’aniria millor un màster o un postgrau? Quins altres aspectes has de tenir presents que puguis estar passant per alt?

Amb aquesta llista, fruit de la nostra experiència amb estudiants de molts perfils diferents, esperem ajudar-te a escollir l’opció més adient per a tu.

De veritat pots fer-ho?

 

Aquesta pregunta te l’has de fer amb tota l’honestedat. Si tens feina, tindràs un suport mínim per compaginar-la amb els estudis? Si tens nens petits, tindràs el suport de la teva parella o de familiars que et donin un cop de mà i t’alliberin un temps per estudiar? És a dir: pots fer espai a la teva rutina diària per estudiar un màster o un postgrau?

És important ser sincer amb un mateix en aquesta qüestió i no confondre voluntat amb possibilitats reals. La voluntat et farà falta sí o sí. Però si ja no tens temps ni pel que fas habitualment, afegir-hi un màster només et complicarà la vida, t’omplirà de frustració, i et farà llençar els diners. A vegades és més intel·ligent posposar-ho durant un any mentre intentes posar a lloc altres àmbits de la teva vida per fer lloc a aquests estudis.

Quin és el teu objectiu?

Vols continuar estudiant, però, per què? Què esperes exactament d’aquests nous estudis? Busques reforçar, renovar i reciclar coneixements del teu camp? Ampliar l’abast dins el mateix àmbit per obrir noves oportunitats laborals? O potser estàs buscant un camp de coneixements relacionat però que et permeti canviar el teu perfil professional?

Tenir clars els objectius et donarà la pista sobre quins estudis escollir. Pensa que els cursos d’especialització i la formació de postgrau normalment tracten aspectes molt concrets i específics d’una especialitat, mentre que els màsters tenen una perspectiva més àmplia i profunda. Un màster oficial et permetrà realitzar un programa de doctorat.

Estudia el món laboral relacionat

 

Mirar al futur mai no està de més. D’entre els postgraus i màsters que més t’interessin, quina projecció laboral tenen? Responen a una professió emergent? Un nínxol professional on falten especialistes? Quines possibilitats de contractació reals significarà aquest curs? Et permetrà millorar la teva posició dins l’empresa o organisme en el qual ja treballes, si és el cas?

Aquest factor (les sortides professionals) l’has de combinar necessàriament amb les teves capacitats. Un s’ha de conèixer a si mateix i veure si les seves habilitats són les adequades per l’especialitat escollida. Ser una persona més o menys empàtica és rellevant en formacions socials o sanitàries, igual que la capacitat analítica és essencial en formacions financeres. Una mala valoració d’aquestes capacitats pròpies pot portar a un desaprofitament dels estudis, i una major frustració de l’estudiant.

L’element pràctic és clau

Un altre aspecte rellevant a l’hora d’escollir centre i curs és que aquests tinguin una part orientada a la pràctica i a la integració laboral. Crèdits de pràctica del programa del màster o postgrau, per exemple, així com borsa de treball a la universitat, són elements que faran més valuós el màster, t’ajudaran a fer contactes i milloraran les teves perspectives professionals.

Considera el centre i el professorat

El mateix curs pot ser molt diferent d’un centre a altre. Abans d’escollir has de tenir present el prestigi de la universitat darrera del títol (sigui oficial o propi), atenent els rànquings nacionals i internacionals i a la col·laboració amb empreses i organismes.

El claustre que imparteix la formació també és clau. Abans d’escollir, estudia quina és la trajectòria del professorat, quina és la seva valoració nacional i internacional, nivell de publicacions, etc. Un sempre ha de mirar d’aprendre dels millors.

També existeixen altres elements que marquen la diferència:

  • La qualitat de les instal·lacions i l’equipament on treballaràs: pla d’estudis amb un important component pràctic, l’existència o no d’unes instal·lacions adients amb equipament d’última generació és un element important a l’hora d’escollir.
  • Les relacions internacionals del centre amb altres universitats: això suposa obrir el camp amb noves oportunitats a l’estranger que poden esdevenir capitals per la teva formació i desenvolupament professional.
  • La possibilitat d’atenció personalitzada o modalitats de cursos online per combinar-ho amb la teva rutina.

Al TecnoCampus en som molt conscients d’aquests aspectes que has de considerar abans de matricular-te en algun màster o postgrau, i per la part del centre et posem totes les facilitats: una universitat de prestigi com la UPF, un claustre potent i internacional, unes instal·lacions de primer nivell, classes reduïdes i personalitzades, i modalitats presencials, semi-presencials i 100% online per adaptar-nos a les teves necessitats.

Però sabem que encara pots tenir moltes preguntes i inquietuds.

En aquest cas, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres i pregunta’ns sobre el màster o postgrau en el qual estiguis interessat/da. Serà un plaer ajudar-te a escollir la millor opció pel teu futur professional.