Tel. +34 93 702 19 59 formaciopermanent@tecnocampus.cat

La formació no té edat. Sempre és un bon moment per continuar els estudis, tant si fa poc que has aconseguit el Grau en la teva especialitat com si portes ja anys com a professional. Com ja hem vist en aquest blog, hi ha moltes raons per estudiar un màster universitari o un postgrau al llarg de la teva vida. Però una cosa és certa: compaginar-ho amb la feina sempre afegeix un grau de dificultat.

Les dificultats, però, hi són per vèncer-les. Aquests 5 consells que et deixem t’ajudaran a aconseguir-ho!

1 – Cerca facilitats

A l’hora d’escollir el centre on cursaràs el que és un postgrau o màster universitari has de pensar en molts factors diferents. El prestigi del centre n’és un. Però les facilitats que ofereixen a un treballador també, i no és menor. Et convé un centre que estigui ben ubicat i ben comunicat, de forma que els desplaçaments que hagis de fer ocupin el mínim temps possible. I també un on es treballi amb alumnat reduït, i de forma propera i personalitzada amb el docent. D’aquesta manera trobaràs més comprensió davant la teva situació, i et posaran facilitats pel desenvolupament exitós del curs.

Aquestes són dues característiques del TecnoCampus, per exemple, que fan que molts dels nostres alumnes siguin treballadors ampliant els seus horitzons de coneixement.

2 – Avisa a la feina

Igual que cerques facilitats a la universitat per combinar-ho amb la feina, has de buscar facilitats a la feina per combinar-ho amb els estudis. Parla amb els teus superiors i mireu de trobar alguna solució que et faciliti la formació. Ningú no et pot garantir que ho faran, però hi ha moltes possibilitats que des de l’empresa donin suport a la teva decisió. Per ells suposa poc més que una reorganització d’horaris, i es beneficiaran dels nous coneixements que adquireixis en la teva formació de màster o postgrau.

Pots concentrar hores de treball i deixar lliure un dia, fer part de la feina de forma online… existeixen moltes fórmules que t’obriran espais dins una jornada estàndard de 40 hores setmanals.

3 – Reorganitza el temps

Per moltes facilitats que et donin al centre on vagis a estudiar el màster o postgrau, i per moltes facilitats que et donin a la feina, al final seguiràs tenint una feina i estaràs estudiant a la vegada. I això exigeix una organització eficient. Prepara la teva setmana amb cura, assignant horaris a cada activitat que seguiràs fidelment.

És important assignar a cada tasca un temps superior al que calcules que et portarà: la vida és imprevisible, i al llarg del dia poden sorgir molts entrebancs, dificultats, imprevistos, etc. Disposar d’aquest marge planificat t’ajudarà a lidiar amb aquests imprevistos amb més serenor i eficàcia, i sense trastocar essencialment l’horari del dia. Acabar una feina abans de temps sempre va bé. Anar malament de temps amb la primera tasca del matí significa anar malament la resta del dia.

4 – Aprofita les hores mortes

Les hores mortes són petits tresors que acostumem a malgastar. Però com a treballador i estudiant, tu no t’ho pots permetre. I et sorprendrà el rendiment que es pot treure d’aquestes estones mortes.

Una espera al tren, un trajecte, l’hora de dinar o esmorzar… aquí tens molts minuts oblidats que pots, i hauries d’aprofitar. Per llegir un article recomanat, per donar-hi voltes al projecte en el qual treballes, per repassar conceptes que no t’han quedat clars, per aprofundir en la bibliografia… tens tot el dret a llegir la premsa o xerrar amb un company, no som robots. Però segur que al llarg del dia hi ha moltes estones d’aquestes que podries aprofitar millor.

Fes-ho!

5 – Aposta per la formació online

La formació online és la clau que obre la formació continuada als treballadors. En centres com el TecnoCampus gaudiràs de la possibilitat de realitzar els teus estudis de màster o postgrau en diverses modalitats: presencial, semi-presencial o 100% online. Això suposa una llibertat total per organitzar els teus horaris d’estudi i de treball, adaptant-te a allò que no pots canviar. Aquesta flexibilitat ha permès que, en els últims anys, més i més professionals s’hagin matriculat en estudis de màster o postgrau al TecnoCampus, augmentat molt la proporció de treballadors sènior que actualitzen i amplien els seus coneixements davant d’estudiants recentment graduats.

Ningú et pot dir que serà fàcil: hauràs d’esforçar-te de valent per combinar efectivitat a la feina i dedicació als estudis. Però amb una bona organització del temps, una mica d’ajut des de la feina, i un centre com el TecnoCampus, que t’ofereix totes les facilitats d’ubicació, professorat i modalitat de curs online, pots aconseguir-ho.

Ha arribat el moment d’ampliar els teus coneixements i fer un pas endavant a la teva carrera.